Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Žinomi jau nuo vaikystės: Kaip pasigaminti skanius ir traškius avižinių dribsnių sausainius?
Maistas / Gėrimai

Žinomi jau nuo vaikystės: Kaip pasigaminti skanius ir traškius avižinių dribsnių sausainius?

Avižiniai sausainiai visai kaip seniau
Dalintis

Avižinių dribsnių sausainiai yra ne tik skanus desertas, bet ir sveikas užkandis, kuriame gausu skaidulinių medžiagų. Dėl paprasto paruošimo jie gali tapti kasdienės mitybos dalimi.

Vietoj karvės pieno (jeigu esate alergiški laktozei) galite naudoti avižų pieną, kad skonis būtų ryškesnis. Dėl kokosų aliejaus sausainiai tampa traškesni. Į tešlą paįvairinimui įmaišykite riešutų, džiovintų vaisių arba šokolado.

Avižinių sausainių receptas

Avižiniai sausainiai, visai kaip seniau

Sudedamosios dalys:

  • Avižiniai miltai – 120 g (galite pasigaminti patys, sumalę dribsnius);
  • Avižiniai dribsniai – 120 g;
  • Kepimo milteliai – 3/4 šaukštelio;
  • Druska – 1/4 šaukštelio;
  • Cukrus – 100 g (galite naudoti medų arba trintas datules);
  • 2,5 % pieno – 3 šaukštai (galima pakeisti augaliniu pienu);
  • Aliejus – 75 ml (galite naudoti kokosų aliejų, kad būtų traškesni).

Paruošimas:

  1. Sumaišykite miltus, dribsnius, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  2. Įpilkite 2-3 valgomuosius šaukštus pieno ir 75 ml aliejaus. Užminkykite vientisą tešlą.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš tešlos suformuokite 70-80 g rutuliukus ir juos šiek tiek suplokite.
  4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
  5. Leiskite sausainiams atvėsti ir mėgaukitės jų traškiu skoniu su arbata, kava ar kakava.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...