Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pasiruoškite Šv. Kalėdoms: kaip sūdyti silkę namuose, du paprasti receptai
Maistas / Gėrimai

Pasiruoškite Šv. Kalėdoms: kaip sūdyti silkę namuose, du paprasti receptai

Kaip sūdyti silkę 2 receptai
Dalintis

Silkė – neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, todėl be jos neapsieina nė vienas šventinis stalas. Be to, toks žuvies paruošimo būdas gali puikiai papildyti įvairius patiekalus kasdieniame meniu.

Silkės sūdymas

Sausas silkės sūdymas

Tam jums reikės:

  • atšildyta silkės filė
  • 2 šaukštelių stambios jūros druskos
  • 1 šaukštelio cukraus

Sumaišykite druską ir cukrų ir tolygiai patrinkite visą žuvies paviršių. Sudėkite pasūdytą žuvį į indą arba padėkite ant maistinės plėvelės, tolygiai paskirstykite likusį druskos ir cukraus mišinį ir padėkite į šaldytuvą trims dienoms. Po to silkę apdorokite kaip įprasta ir pamirkykite vandenyje arba piene.

Silkės sūdymas marinate

Tai lengviausias ir greičiausias būdas sūdyti silkę namuose. Jums reikės:

  • atšildyta silkės filė
  • 500 ml virinto vandens
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 5 žirneliai juodųjų pipirų
  • Lauro lapas
  • 4 šaukšteliai stalo acto 9 proc.

Sumaišykite visus ingredientus nedideliame puode ir pakaitinkite, kad ištirptų druska ir cukrus. Marinatą atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada atšildytą silkę sudėkite į dubenį ir aptepkite marinatu.

Įdėkite į šaldytuvą parai. Jei reikia iš karto sūdyti daug silkės ir daugiau marinato, proporcingai didinkite vandens, druskos, cukraus ir acto kiekį.

Silkė, kaip ir kitos žuvys sūrumo pasiima kiek joms reikia. Tad nebijokite, silkės tikrai nepersūdysite. Svarbiausia nelaikyti silkės sūryme per ilgai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...