Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką dėti į uogienę, kad ji būtų tirštesnė: trys gudrybės, kurios padės
Maistas / GėrimaiPatarimai

Ką dėti į uogienę, kad ji būtų tirštesnė: trys gudrybės, kurios padės

Slyvų uogienės receptas
Dalintis

Vasara – šviežių vaisių ir uogų sezonas, o tai reiškia, kad atėjo laikas gaminti naminę uogienę! Tačiau kartais pasitaiko, kad uogienė tampa skysta, ne tokia, kokios norėtumėte. Nenusiminkite! Yra keli paprasti būdai, kaip sutirštinti uogienę nesugadinant jos skonio.

Manų kruopos

Į uogienę verdant įberkite 1-2 valgomuosius šaukštus manų kruopų. Išmaišykite iki vientisos masės ir virkite dar kelias minutes. Manų kruopos sugers skysčio perteklių ir uogienė taps tirštesnė. Šis būdas neturi įtakos uogienės skoniui ir spalvai.

Miltai

Persijoti miltai – dar vienas paprastas būdas sutirštinti uogienę. Į 250 g uogienės virdami ant silpnos ugnies įberkite 20 g miltų. Kruopščiai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite dar kelias minutes, tada išjunkite ugnį.

Želatina

Tai populiariausias būdas sutirštinti uogienę. Išmirkykite 1 arbatinį šaukštelį želatinos šaltame vandenyje (apie 2 valgomuosius šaukštus). Kai želatina išbrinks, ištirpinkite ją vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną supilkite į karštą, bet ne verdančią uogienę ir išmaišykite iki vientisos masės. Palikite uogienę atvėsti kambario temperatūroje, tada laikykite šaldytuve.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kur dėti plastikinius maišelius

Nustokite mesti pirkinių maišelius – 10 protingų gudrybių, kaip juos panaudoti namuose

Kiekvienais metais išmetami milijonai plastikinių maišelių, kurie prisideda prie augančios plastiko taršos...

Kaip panaudoti citriną

Atraskite netikėtą citrinos ir gvazdikėlių naudą

Du paprasti ingredientai, kuriuos tikriausiai jau turite savo namuose – citrina ir...

Įbrėžimai ant kaitlentės

Ar turite įbrėžimų savo keraminėje kaitlentėje? Išbandykite šią paprastą gudrybę, kuri juos pašalins

Jei įbrėžimai ant jūsų keraminės kaitlentės kelia jums nerimą, atėjo laikas juos...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...