Naujausias reitingas atskleidžia brangiausius „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintus restoranus pasaulyje, kuriuose vakarienė gali kainuoti daugiau nei 2000 JAV dolerių! Keturi iš dešimties brangiausių restoranų įsikūrę Tokijuje, o Europoje tokių – vos du. Skaitykite toliau ir sužinokite, kur patiekiami prabangiausi krabų patiekalai ir kokia ypatinga vieno stalo restorano Šanchajuje koncepcija.
Nemažai turistų keliauja pasisemti naujos gastronominės patirties, ypač lankydamiesi restoranuose, įtrauktuose į garsųjį raudonąjį „Michelin“ gidą – garsiausią ir įtakingiausią pasaulyje restoranų reitingą, kuris rengiamas nuo 1900 metų.
Tačiau dažnai šis malonumas nėra pigus. Pavyzdžiui, naujausiame „Chef’s pencil“ reitinge nustatyta, kad brangiausias pasaulyje „Michelin“ restoranas yra Tokijuje (Japonija) esantis „Ginza Kitafuku“, kuriame patiekiami originalūs japoniški krabų patiekalai. Paragauti degustacinio meniu šiame restorane kainuoja 2130 JAV dolerių.
Antrąją vietą reitinge užėmė Paul Pairet restoranas „Ultraviolet“ Šanchajuje (Kinija), kurio išskirtinumas – tik vienas stalas, prie kurio telpa 10 žmonių. Restorane patiekiamas tik vienas degustacinis meniu, kurį sudaro daugiau nei 20 šiuolaikinės eksperimentinės virtuvės patiekalų, o jo kaina – 1230 JAV dolerių.
Pažymėtina, kad į dešimtuką pateko keturi restoranai Japonijos sostinėje Tokijuje ir tik du restoranai Europoje.
10 brangiausių „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintų restoranų pasaulyje
- Ginza Kitafuku, Tokijas, Japonija (2 130 USD)
- Ultraviolet by Paul Pairet, Šanchajus, Kinija (1 230 USD)
- Caviar Russe, Niujorkas, JAV (975 USD)
- Masa, Niujorkas, JAV (950 USD)
- Azabu Kadowaki, Tokijas, Japonija (935 USD)
- Quince, San Franciskas, JAV (795 USD)
- Alchemist, Kopenhaga, Danija (760 USD)
- Sazenka, Tokijas, Japonija (745 USD)
- Guy Savoy, Paryžius, Prancūzija (715 USD)
- Ginza Fukujyu, Tokijas, Japonija (685 USD)
Parašykite komentaruose (žr. žemiau), kiek jūs daugiausia galėtumėte skirti pinigų vienai vakarienei?