Kaip sumažinti nitratų kiekį daržovėse: paprasti būdai
Pirmųjų šviežių daržovių mėgėjai įspėjami dėl didelio nitratų kiekio. Jei yra sveikatos problemų, problema gali tapti rimta. Ypač sunku pašalinti ...
Pirmųjų šviežių daržovių mėgėjai įspėjami dėl didelio nitratų kiekio. Jei yra sveikatos problemų, problema gali tapti rimta. Ypač sunku pašalinti ...
Prekybos centruose ir turguose jau galima įsigyti pirmųjų šviežių, jaunų bulvių. Labai greitai jų bus daugiau. Be to, ar žinojote, ...
Visi norime, kad vaisiai ir daržovės ilgiau išliktų švieži. Norėdami tai padaryti, turite žinoti, kaip juos tinkamai laikyti. Surinkome 10 ...
Senos kulinarinės gudrybės – agurkų įtrynimas druska, kuris iki šių dienų aktualus ir tarp patyrusių šefų, ir kulinarų mėgėjų. Yra ...
Gebėjimas teisingai virti bulves visada praverčia virtuvėje, nes lietuviai šią daržovę naudoja daugelyje kasdienių receptų. Tad, kaip tinkamai paruošti šią ...
Dauguma žmonių kaip garnyrą naudoja virtas bulves. Kaip žinote, po virimo lieka skysčio, kuris dažniausiai tiesiog išpilamas į kriauklę. Pasirodo, ...
Yra daržovių, kurias galima valgyti žalias. Tai morkos, žirniai, špinatai, žiediniai kopūstai ir daugelis kitų. Tačiau virėjai dažnai vis tiek ...
Česnako galima dėti beveik į bet kurį patiekalą, dėl to jis tampa dar skanesnis. Pati daržovė turi daug naudos, todėl ...
Kaip valgyti vaisius ir daržoves, turinčius didžiausią naudą sveikatai: reikia juos nulupti ar ne? Mitybos specialistai į šį klausimą turi ...
Mitybos specialistai atskleidė mažai žinomą baklažanų naudą sveikatai. Specialistai rekomenduoja šią daržovę įtraukti į racioną. Baklažanų nauda Baklažanai gali būti ...
Daugelis iš mūsų įpratę kasdien valgyti daržoves ir vaisius, dėti juos į įvairius patiekalus arba valgyti žalius. Tačiau verta žinoti, ...
Burokai paprastai verdami ilgokai. Tačiau yra būdas išvirti daržovę daug greičiau. Tam padės mikrobangų krosnelė, kurios dėka kai kurias šaknines ...
Prieš prasidedant sodininkų sezonui, daugelis ieško atsakymo į klausimą, kaip tinkamai auginti agurkus atvirame lauke ir šiltnamyje. Net ir žinodami ...
Turėdami kai kurias kūno savybes, turėtumėte susilaikyti nuo bulvių valgymo. Apie tai įspėjo kineziologai ir mitybos specialistai. Kadangi bulvės turi ...
Ne visi žino, kokia vertinga yra ši įprasta daržovė – moliūgas. Šios daržovės – tikras vitaminų ir mineralų lobis, todėl ...
Česnakai yra natūralus antibiotikas. Dėl savo antiseptinio poveikio jis plačiai naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir medicinoje. Tačiau svarbu atminti, kad kai ...
Morkos šaldytuve laikomos savaites, dažnai naudojamos sriubose, gaminamos salotos ir kt. Kodėl morkų reikėtų valgyti daugiau? Pasirodo jos turi labai ...
Paprikos yra viena mėgstamiausių visų sodininkų daržovė. Jose ne tik gausu vitaminų ir naudingų elementų, bet jos yra ir sodraus ...
Krapai yra nepretenzingi, bet nelabai mėgsta augti namuose. Tačiau tai nesvarbu, yra nemažai veislių, kurioms nerūpi kur jie auga. Tai ...
Sunku rasti pagrindinį patiekalą, kurį būtų galima paruošti be svogūnų. Tačiau pats daržovių smulkinimo ir valymo procesas negali būti vadinamas ...
© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.