Pistacijų, arba mažų žalių riešutų, galima rasti daugelyje populiarių desertų. Jų yra gardžiuose kruasanuose, sūrio pyraguose ar leduose. Pistacijos prisidėjo ir prie Dubajaus šokolado sėkmės. Laimei, juos, kaip sveiką užkandį, vertina ir mitybos specialistai.
Sveikas užkandis
Specialistai paaiškina, kodėl pistacijos priskiriamos prie sveikų užkandžių. Pirmiausia kalbama apie daugybę svarbių maistinių medžiagų, įskaitant, pavyzdžiui, vitaminus B6 ir E, folio rūgštį ir mineralus, tokius kaip kalis, magnis, geležis ir cinkas. Pistacijose taip pat gausu akims naudingų antioksidantų, ypač liuteino ir zeaksantino. Reguliariai vartojant šiuos riešutus, gali gerokai padidėti liuteino kiekis tinklainėje ir sumažėti geltonosios dėmės degeneracijos rizika. Riešutuose taip pat yra skaidulų, kurios palengvina virškinimą ir palaiko žarnyno sveikatą. Be to, jie yra baltymų šaltinis, todėl suteikia energijos ilgam laikui.
Riebalai? Jokių problemų
Pistacijose taip pat gausu riebalų, tačiau jų nereikia bijoti. Tai organizmui naudingos nesočiosios riebalų rūgštys. Specialistai dar priduria, kad pistacijose esančios omega-9 riebalų rūgštys mažina cholesterolio kiekį ir taip mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Tačiau aliejus, kuriame pistacijos skrudinamos, nebe visada taip gerai veikia. Todėl geriau rinktis sausai skrudintas pistacijas nei skrudintas aliejuje. Jos taip pat turi gerokai mažiau kalorijų.
Pistacijos Dubajaus šokolade
Ekspertai pabrėžia, kad tiek žalios, tiek skrudintos pistacijos yra sveikas užkandis, jei tik atkreipiate dėmesį į porcijos dydį. Mitybos specialistai rekomenduoja 30 g per dieną, t. y. visiškai pakanka saujelės riešutų. Beje, atkreiptinas dėmesys, kad Dubajaus šokoladas nėra sveikesnis dėl pistacijų kiekio. Jame esančiame pistacijų sluoksnyje gali būti blogų riebalų ir baltymų. Be to Dubajaus šokoladas turi daug cukraus, o tai žinoma neprideda sveikatos.
Šaltinis: pysznosci.pl
Parašyti komentarą