Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Persivalgome, o pasekmės gali būti pražūtingos. Japonų įspėjimas mums visiems
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Persivalgome, o pasekmės gali būti pražūtingos. Japonų įspėjimas mums visiems

Kiek galima suvalgyti persimonų
Dalintis

Persimonas – egzotiškas saldoko skonio ir intensyvios spalvos vaisius – pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo ne tik Lietuvoje. Dėl vitaminų ir skaidulų gausos jis atrodo kaip sveikas užkandis. Tačiau, kaip perspėja populiarus japonų youtuberis Ignacy, per didelis šio vaisiaus vartojimas gali sukelti rimtų sveikatos problemų.

 

Iš Azijos kilęs egzotiškas vaisius persimonas sparčiai užkariauja lietuvių širdis. Dėl savo švelnaus saldumo ir gausių maistinių verčių jis vis dažniau atsiranda ant mūsų stalų. Tačiau ar žinome, kokią riziką kelia šio vaisiaus vartojimo perteklius? Japonų youtuberis Ignacy įspėja apie ne tokias akivaizdžias pasekmes, su kuriomis galime susidurti, jei nebūsime atsargūs.

 

Persimonas – sveikas užkandis, bet proto ribose

Persimonai yra vitaminų ir mineralų lobynas. Juose gausu vitamino C, kuris palaiko imuninę sistemą, taip pat kalio, kuris būtinas tinkamai širdies veiklai. Didelis skaidulų kiekis reiškia, kad kaki gali būti sąjungininkas kovoje už sveiką žarnyną. Tačiau, kaip pažymi Ignacy, net ir vertingiausių produktų perteklius gali sukelti problemų.

Skanus persimonas

Kodėl persimono skaidulos gali pakenkti?

Nors skaidulos yra labai svarbios sveikai virškinimo sistemai palaikyti, jų perteklius turi priešingą poveikį. Didelis šios medžiagos kiekis gali sukelti:

  • Pilvo pūtimą: Dujų kaupimasis virškinimo trakte sukelia sunkumo jausmą.
  • Vidurių užkietėjimą: Dėl skaidulų pertekliaus gali būti sunkiau tuštintis, ypač jei geriate per mažai vandens.
  • Pilvo skausmą: Per didelis kaki kiekis apkrauna virškinimo sistemą, o tai gali sukelti diskomfortą.

 

Kaip išvengti problemų valgant persimoną?

Svarbiausia yra saikingumas – jis rekomenduoja per dieną suvalgyti ne daugiau kaip 1-2 vaisius.

Šaltinis: pysznosci.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Keptuvė su nelimpančia danga

Virtuvės įrankis, kurį naudojate kasdien gali būti kancerogeniškas: PSO skelbia aliarmą

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėjo apie riziką, susijusią su tam tikrais junginiais,...

Magnio trūkumas ir jo svarba

Magnio svarba karštuoju sezonu: trūkstant šio elemento gali kamuoti prasta savijauta

Vasara – tai ne tik saulė, atostogos ir aktyvus gyvenimo būdas, bet...

Eurobasket 2025 tvarkaraštis / Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

EuroBasket 2025: Išsamus krepšinio čempionato tvarkaraštis

2025 metų Europos krepšinio čempionatas, vyksiantis nuo rugpjūčio 27 iki rugsėjo 14...