Ši tema dažnai sukelia diskusijas tarp lašinių mėgėjų. Ar tikrai lašinių oda yra sveika ir saugi valgyti? Priešingai paplitusiai nuomonei, lašinių odelę galima valgyti.
Daugelyje kultūrų lašinių odelės naudojamos gardiems ir nepaprastiems patiekalams gaminti. Tačiau tam paprastai reikia papildomo apdorojimo (virimo ar kepimo).
Lašinių odelėse yra daugiau jungiamojo audinio nei pačiuose lašiniuose. Juose yra B grupės vitaminų, vitamino E ir tam tikrų mineralinių medžiagų (fosforo, kalcio, kalio). Tačiau jų kiekis priklauso nuo gyvulio šėrimo sąlygų.
Reikėtų nepamiršti, kad lašinių oda paprastai atlieka gyvulio apsauginę funkciją, todėl joje gali būti daugiau patvarių medžiagų (keratino, kolageno).
Nors lašinių žievė gali būti sveika, ji yra sunkiai virškinama. Žmonės, sergantys virškinamojo trakto ligomis, kepenų ir širdies bei kraujagyslių ligomis, turėtų vengti valgyti šį produktą.
odelėse yra šerių, kurie užstringa kraujagyslėse
Gal nebesvaik ir nesąmonių neskleisk 😀 Gerą čia šovei… 😀 Maistas tiesiogiai nepatenka į kraują, maistas absorbuojamas virškinime, vyksta cheminiai procesai… Čia topų topą pavarei
Va va. Teisingai ponas. Nes rašo ir rašo kasdieną kad toks tai produktas kemšą kraujagysles. Ar jie kvaili ? 🤣🤣🤣
Tavo zodziuose daug kliedesio, kuris uzstringa galvoje…
Cia anglija? Ta kvaila kalba moka gal 10% lietuviu kazkiek supranta dar 30% kam ja visur kist, savos neturim???