Ar tikrai tiesa, kad arbata maišeliuose savo kokybe gerokai nusileidžia lapinei arbatai, ar tai klaidinga nuomonė? Nuomonė, kad arbata maišeliuose yra atliekos, nėra teisinga.
Arbatos gamybos procesas yra toks pat ir nefasuotos arbatos lapų, ir arbatos maišeliuose – pagrindiniai žaliavos paruošimo etapai yra tie patys. Paskutiniame etape, kai lapeliai rūšiuojami pagal dydį, dalis žaliavos atrenkama maišeliuose supakuotam produktui. Kitaip tariant, tai tos pačios kokybės arbata, tik kitaip supakuota.
Šiuo metu 80 % arbatos rinkos užima arbata maišeliuose:
Tokios arbatos gamybai naudojama CTC (Crush, Tear, Curl) technologija. Šio proceso metu lapeliai susmulkinami į smulkias granules, kurias lengviau paruošti. Kartais gali būti naudojami lapų arbatos daigai, tačiau didžioji dalis arbatos maišeliuose gaminama naudojant CTC procesą.
Arbatos kokybė tiesiogiai priklauso nuo žaliavos:
Gerai žinomuose regionuose, pavyzdžiui, Ceilone, Indijoje ar Kenijoje, užauginta arbata paprastai yra intensyvaus skonio ir aromato, o arbatos iš Vietnamo ar Argentinos gali būti ne tokios intensyvios. Arbatos kaina taip pat yra svarbus jos kokybės rodiklis. Pigioje arbatoje paprastai trūksta subtilių aromatų, tačiau ji gali patenkinti pagrindinius skonio poreikius. Nesvarbu, ar arbata parduodama lapų, ar maišelių pavidalu, jos kokybę visada lemia žaliava.
Kai kurios gamyklos toje pačioje linijoje gamina ir lapinę, ir maišeliuose supakuotą arbatą, o gamybą keičia priklausomai nuo paklausos:
Lapinė arbata paprastai yra sudėtingesnio skonio, o maišeliuose – intensyvesnio ir aitresnio. Taip yra dėl to, kad ruošiant arbatą aromatas greičiau išgaunamas iš mažesnių dalelių.
Galiausiai pasirinkimas tarp nefasuotos ir maišeliuose supakuotos arbatos priklauso nuo jūsų pageidavimų:
Arbata maišeliuose būtų puikus pasirinkimas kasdieniam naudojimui, o palaidų lapelių arbata labiau tinka ypatingoms progoms arba visai arbatos ceremonijai. Svarbiausia atkreipti dėmesį į žaliavų kilmę ir galutinio produkto kokybę.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą