Teoriškai naudinga vartoti ne tik minkštimą, bet ir vaisiaus žievelę. Tačiau tam būtina pasirinkti tinkamus citrusinius vaisius. Kaip pažinti mandarinų kokybę pagal jų išvaizdą.
Specialistų teigimu, geri vaisiai gali turėti ir matinę, ir blizgančią žievelę. Pirmasis variantas yra natūralios išvaizdos vaisius. Jei mandarinai atrodo lakuoti, vadinasi, jie buvo apdoroti fungicidais. Vienintelė išimtis yra klementinai – jie natūraliai blizga.
Fungicidai laikomi palyginti saugiomis cheminėmis medžiagomis. Šie cheminiai pėdsakai nuplaunami karštu vandeniu.
„Kaip plauti: kelias sekundes palaikykite po verdančiu vandeniu, tada nuplaukite po tekančiu šiltu vandeniu. Kitas būdas: sumaišykite šaukštą citrinos sulčių ir acto, užpilkite stikline vandens. Pamirkykite vaisius šiame tirpale 10 minučių. Vėliau nuplaukite po tekančiu šiltu vandeniu“, – aiškina ekspertai.
Mandarinai taip pat gali būti lipnūs. Tai yra dujinimo pasekmė: neprinokę vaisiai apdorojami etilenu. Tai dar viena priežastis, dėl kurios visada reikia plauti vaisius.
Šaltinis: Sports.kz