Virtuvinis rankšluostis gali tapti mikrobų spąstais. Tyrimai rodo, kokie pavojingi gali būti nešvarūs rankšluosčiai. Virtuviniai rankšluosčiai gali tapti bakterijų veisimosi vieta, jei jie nėra tinkamai dezinfekuojami. Tyrimai rodo, kad ant jų gali veistis kenksmingi mikroorganizmai, pavyzdžiui, Escherichia coli (E. coli), jei jie nėra dažnai skalbiami. Ekspertai įspėja apie nešvarių rankšluosčių naudojimo riziką.
Kodėl bakterijos taip lengvai dauginasi
Bakterijų kiekis ant rankšluosčio yra panašus į bakterijų kiekį ant viešojo tualeto sėdynės, o tai rodo, kad šie daiktai pasižymi dideliu bakterijų kiekiu. Drėgmė, kurią sugeria šluostės, ir maisto likučiai sudaro palankias sąlygas šioms bakterijoms daugintis. Jei šluostė dažnai neplaunama, ji gali užteršti ką tik nuplautus indus.
Patarimai, kaip saugiai naudoti virtuvinius rankšluosčius
Todėl, siekiant užtikrinti higieną, idealu rankšluostėlį keisti ir skalbti kasdien.
Šaltinis: Chip.de
Parašyti komentarą