Žiemą visada norisi sotesnio ir riebesnio maisto, tačiau gydytojai pateikia savo rekomendacijas dėl mitybos šaltuoju metų laiku. Medikai į šį klausimą pateikia aiškų atsakymą – žiemą geriau valgyti daugiau šaltose jūrose sugautos žuvies. Gydytojų teigimu, natūralioje aplinkoje esanti žuvis turi daug daugiau naudingų polinesočiųjų omega-3 riebalų rūgščių. O užauginta dirbtiniuose telkiniuose ar fermose turi mažesnę naudingų mikroelementų sudėtį.
Jūros žuvį taip pat galima pakeisti upių žuvimi, ji ne mažiau naudinga šaltuoju metų laiku. Grįžtant prie vertingų mikroelementų – baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų – kiekio mėsoje ir žuvyje, jis yra maždaug vienodas. Tačiau mėsoje nėra vertingų polinesočiųjų riebalų rūgščių. Be to, mėsoje nėra jodo, kurio organizmui reikiamo kiekio yra žuvyje.
Be to, žuvyje yra B grupės vitaminų, kurie ypač naudingi žiemą, ypač vitamino B12. Nors šių vitaminų yra ir raudonoje mėsoje – jautienoje ir kiaulienoje, tačiau mažesniais kiekiais. Žuvyje taip pat yra vitaminų A ir D, kurių nėra mėsoje. O šie vitaminai itin svarbūs žiemą, nes jų trūkumas sukelia plaukų slinkimą, lūžinėjančius nagus ir kaulus.
Šaltinis: Sports.kz