Ar pjaustote bulves prieš virimą? Atrodytų, logiška: mažesni gabaliukai išvirs greičiau. Tačiau profesionalūs virėjai to beveik niekada nedaro, ir tam yra svarių priežasčių.
Pjaustymo įtaka virtų bulvių kokybei
Pjaustant bulves prieš virimą, prarandama daug krakmolo. Krakmolas atlieka svarbų vaidmenį formuojant virtų bulvių tekstūrą ir skonį. Būtent jis lemia trapią ir malonią konsistenciją. Kai bulvės verdamos supjaustytos, krakmolas išsiplauna vandenyje, todėl bulvės tampa vandeningos, minkštos ir neišlaiko formos. Reikėtų pažymėti, kad verdant pjaustytas bulves, jos išvirs tik keliomis minutėmis greičiau.
Verdant nepjaustytas bulves galima išsaugoti maksimalų krakmolo kiekį bulvių viduje. Išlaikant krakmolą ir kitas maistingąsias medžiagas, virtos sveikos bulvės yra ryškesnio ir intensyvesnio skonio. Be to, virimo metu nepjaustytos bulvės geriau išlaiko savo formą.
Patys pabandykite išvirti nepjaustytas bulves.