Laurų lapai maistui suteikia ypatingą skonį, todėl sriubos, sultiniai, troškiniai, padažai, marinatai ir kiti patiekalai retai kada būna be jo. Šis prieskonis vertinamas dėl unikalaus skonio, kurį jam suteikia lapuose esantys eteriniai aliejai.
Dėl šiuose prieskoniuose esančių medžiagų lauro lapai pasižymi antibakteriniu ir antiseptiniu poveikiu. Tačiau ne visi žino, ar galima ilgai palikti lauro lapą sriuboje. Iš tiesų, ne. Juk be viso sąrašo naudingų medžiagų, esančių tokiuose lapuose, jie taip pat turi kartumo ir taninų.
Verdant lauro lapas pirmiausia išskiria naudingesnius eterinius aliejus, o tik paskui – visus kitus. Todėl pirmoji svarbi taisyklė, kurią reikia atsiminti, yra ta, kad lauro lapus į pirmuosius patiekalus reikia dėti likus 5 minutėms iki gaminimo pabaigos. Antroji svarbi taisyklė: lauro lapus reikia išimti iš jau paruošto patiekalo, nes jei jie ten liks, maistas bus kartaus skonio, o valgyti bus nemalonu.
Kokių dar klaidų gali pasitaikyti naudojant lauro lapus
Tokių prieskonių geriau nenaudoti vištienos sriubai ar daržovių sultiniui, nes lauro lapai, priešingai, „užgoš“ ryškų šių patiekalų skonį.
Taip pat svarbus niuansas – neįmeskite į patiekalą per daug lauro lapų. Kiekvienam litrui sriubos reikia skaičiuoti maždaug po du lapelius.
Šaltinis: Sports.kz