Mokslininkai, išanalizavę apie 14 tyrimų, išsiaiškino, koks maistas ant stalo yra pavojingiausias.
Kai kurie maisto produktai, kuriuos daugelis žmonių nuolat valgo, yra labiau prieinami ir traukia žmones savo skoniu, todėl, atsižvelgiant į pasekmes organizmui, jie yra pavojingesni už cigaretes. Pažymima, kad žmogus gali neturėti žalingų įpročių, bet vis tiek kasdien užkandžiauti nesveiku maistu.
Mokslininkai – pasekmės negailestingos
Pasak jų, gaminant greitąjį maistą (tuos pačius mėsainius), fasuotus pyragaičius, traškučius, saldžius dribsnius ir saldžius įvairiaspalvius limonadus dažnai neapsieinama be kenksmingų ingredientų. Tai įvairūs dirbtiniai dažikliai, emulsikliai, kvapiosios medžiagos, taip pat nesveiki riebalai, cukrus ir druska. Tačiau tokiame maiste yra labai mažai skaidulinių medžiagų ir vitaminų. Dėl to žmogus gauna kenksmingų priedų ir netenka sau naudingų ir reikalingų dalykų – organizmas išsekinamas. Dėl to atsiranda gana liūdnų pasekmių širdžiai, virškinimo traktui, nervų sistemai, smegenims ir pan.
Pasak Deakino universiteto mokslininkės ir pagrindinės tyrimo autorės Melissos Lane, nustatytas tiesioginis ryšys tarp labai perdirbto maisto poveikio ir 32 poveikių sveikatai, įskaitant vėžį.
Parašyti komentarą