Daugelis žmonių mano, kad kai kuriuose maisto produktuose lieka antibiotikų likučių. Šie vaistai tikrai naudojami žemės ūkyje, tačiau jų bijoti neverta.
Jei maisto produktuose yra antibiotikų, kenčia žmogaus organizmas. Jis gali prarasti jautrumą vaistams.
Antibiotikai iš tikrųjų naudojami gyvūnams gydyti. Teoriškai vaistų pėdsakų gali likti mėsoje, varškėje, piene ir. Tačiau rizika nusipirkti vaistais „įdarytą“ mėsą yra labai maža, sakė mitybos specialistė, maisto teisininkė Ksenija Jakovenko.
Specialistai paaiškino, kad antibiotikų naudojimas yra griežtai reglamentuojamas, viską stebi kontroliuojančios institucijos. Vaistų mėsoje ar „piene“ dažnai nepaliekama, tačiau tai įmanoma esant gamybos proceso pažeidimams arba dėl individualių gyvulių ir paukščių organizmo savybių.
Nors ūkininkams sudėtinga atsižvelgti į visus niuansus, problemos vis tiek aptinkamos tikrinimo etape. Todėl „neteisingi“ produktai neatsiduria lentynose. Jei kyla abejonių, geriau atsisakyti pirkti tokią mėsą, paukštieną ir pieną.
Šaltinis: Sports.kz