Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar tiesa, kad visoje mėsoje ir piene yra antibiotikų?

1 min. skaitymo

Daugelis žmonių mano, kad kai kuriuose maisto produktuose lieka antibiotikų likučių. Šie vaistai tikrai naudojami žemės ūkyje, tačiau jų bijoti neverta.

Jei maisto produktuose yra antibiotikų, kenčia žmogaus organizmas. Jis gali prarasti jautrumą vaistams.

Antibiotikai iš tikrųjų naudojami gyvūnams gydyti. Teoriškai vaistų pėdsakų gali likti mėsoje, varškėje, piene ir. Tačiau rizika nusipirkti vaistais „įdarytą“ mėsą yra labai maža, sakė mitybos specialistė, maisto teisininkė Ksenija Jakovenko.

Specialistai paaiškino, kad antibiotikų naudojimas yra griežtai reglamentuojamas, viską stebi kontroliuojančios institucijos. Vaistų mėsoje ar „piene“ dažnai nepaliekama, tačiau tai įmanoma esant gamybos proceso pažeidimams arba dėl individualių gyvulių ir paukščių organizmo savybių.

Nors ūkininkams sudėtinga atsižvelgti į visus niuansus, problemos vis tiek aptinkamos tikrinimo etape. Todėl „neteisingi“ produktai neatsiduria lentynose. Jei kyla abejonių, geriau atsisakyti pirkti tokią mėsą, paukštieną ir pieną.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus