Šiandien daugelis parduotuvėse esančių grietinės rūšių gali būti grietinės pakaitalai. Krakmolas, palmių aliejus, vanduo – kai kurie užpildai gali būti labai toli nuo tradicinių pieno produktų. Tačiau yra keletas būdų, kaip atpažinti klastotę.
Užtepkite grietinės ant stiklinės. Tradicinė grietinė sudaro tolygų sluoksnį, o nekokybiška grietinė arba klastotė paliks riebius dryžius, kuriuos lengvai pastebėsite. Tačiau yra ir kitas veiksmingas būdas.
Dar vienas patikrintas variantas – karštas vanduo. Įmerkite šaukštą grietinės į karštą vandenį. Gera grietinė puikiai ištirpsta, o prasta nusėda ant dugno arba plūduriuoja paviršiuje ir neįmanoma jos ištirpinti.
Dar vienas dalykas, į kurį verta atkreipti dėmesį, yra galiojimo data ant pakuotės. Kuo ilgesnis galiojimo laikas, tuo daugiau konservantų grietinėje.
Skonis ir kvapas
Tikra grietinė turi natūralų, šiek tiek rūgštų skonį bei malonų fermentacijos aromatą. Jei gaminio skonis atrodo pernelyg neutralus arba net turi dirbtinį, cheminį poskonį, tai gali būti ženklas, kad į produktą buvo įmaišyta papildomų ingredientų, siekiant pakeisti natūralų pieno skonį.
Ingredientai, sudėtis
Tikra grietinė paprastai gaminama tik iš pieno, pieno riebalų, fermento kultūrų ir galbūt šiek tiek druskos. Jei etiketėje paminimi krakmolas, palmių aliejus, konservantai ar kiti priedai, tai gali būti ženklas, kad produktas yra grietinės pakaitalas.
Lt nėra ir nebus tikros grietinės, kiek išbandyta, visa politika gūvna.aš kaimo vaikas,pažįstu karves😉😁