Kaip nulupti kietai virtus kiaušinius, kad lukštai lengvai atsiskirtų? Išduosime dar vieną paslaptį. Mums prireiks daikto, kuris paprastai virtuvėje nenaudojamas. Reikės siuvimo adatos arba smeigtuko.
Prieš dedant kiaušinius į puodą virimui, reikia kiekvieną atsargiai vieną kartą kruopščiai pradurti adata. Pro mažytę skylutę baltymas į puodą virimo metu neišsiskirs, tačiau vanduo tarp lukšto ir paties kiaušinio pateks į vidų.
Taip užtikrinama, kad lukštas neprilips prie kiaušinio baltymo. Kiaušinių lukštų geriau neišmesti. Gerai juos išdžiovinkite, sumalkite ir palikite daržui tręšti.
Taip tai taip,bet dar apie kita,ju virima.Yra dar ir kitaip virt,mes taip darom jau gan ilgokai.Nereikia virt ne5 minučių.Verdama tik minute ar2,paskui tada paliekama karstam vandenyje juos su karstu vandeniu uzdendengtame inde kur ir vire.Paliekama 2,3minutem,galima ir ilgiau.Poto vanduo nupilamas is indo kur virt kiausiukai.Tada su indu padet kiausiukus visai,pakol visai atves.Aisku inda nudengus.Kai jau visai atvesta lukstai kiausiuku lupas labai lengvai.Kiausiuku tryniukai yra neskysti,gerai isvire,nepervirti.Taip kad nereikia kiausiuku virt ne5 minučių,o tik kad 1minute ar kiek ilgiau.
O po ,,oralo,, irgi lupsis…
Galbūt ir taip