Daugelis žmonių žino apie lašinių naudą organizmui. Tačiau ne visi žino, kaip išsirinkti kokybišką produktą. Ir dabar kalbame visai ne apie skonio savybes. Gydytojas Sergejus Agapkinas perspėjo tuos, kurie į savo racioną nuolat įtraukia kiaulienos produktą.
Gydytojas priminė apie pavojus, kuriuos turėtų prisiminti lašinių mėgėjai. Be to, kad produktas didina cholesterolio kiekį, jis gali būti užkrėstas helmintais.
Parazitų atsiranda žaliuose lašiniuose, nes ne visi juos užšaldo. Tačiau dažniausiai helmintų kiaušinėlių galima rasti mėsoje. Tai reiškia, kad jei lašiniai turi mėsos sluoksnių, tokiame produkte gali būti ir parazitų. Jei lašiniai be mėsos intarpų, rizika rasti helmintų yra labai maža.
Svarbu suvokti, kad bet koks gyvūninės kilmės produktas, jei jis nebuvo tinkamai patikrintas, gali būti užterštas helmintų kiaušinėliais.
Šaltinis: Sports.kz