Padažas turi įtakos produktų skoniui, todėl daug kas priklauso nuo jo kokybės. Tačiau majonezas iš parduotuvės gali būti pavojingas sveikatai dėl nepageidaujamų maisto priedų. Dėl šios priežasties padažą geriau pasigaminti patiems.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Citrinos sultys – 1 šaukštelis;
- Sausos garstyčios – 2 šaukšteliai;
- Česnakas – 2 skiltelės;
- Augalinis aliejus – 2 valg. šaukštai;
- Druska pagal skonį.
Visus ingredientus reikia sudėti į aukštą siaurą indą. Puikiai tinka speciali stiklinė, skirta panardinamajam maišytuvui. Tuomet reikia pastatyti maišytuvą pačiame stiklinės dugne ir įjungti prietaisą mažu greičiu. Kelias sekundes nejudinkite maišytuvo – masė turi tapti šviesi, kreminė ir tiršta dugne.
Tada reikia padidinti greitį ir lėtai judinti maišytuvą aukštyn. Naminis majonezas bus paruoštas, kai visa masė taps vientisa.
Parašyti komentarą