Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Naminis paukščių pienas gausis labai švelnus ir skanus. Be to, jį labai lengva pagaminti! Jį pamėgs ir maži, ir dideli
Maistas / Gėrimai

Naminis paukščių pienas gausis labai švelnus ir skanus. Be to, jį labai lengva pagaminti! Jį pamėgs ir maži, ir dideli

Paukščių pienas
Dalintis

Įsivaizduokite tokį derinį: minkštas ir purus vanilinis putėsis, padengtas traškiu šokolado sluoksniu. Skamba kaip tobulas desertas! Putėsis tiesiog tirpsta burnoje. Jį pasigaminti stebėtinai lengva, o skonis – gardus. Jį pamėgs ne tik vaikai!

Kaip pasigaminti zefyrų namuose?

Kodėl verta gaminti naminius zefyrus, jei parduotuvėje galima nusipirkti jau paruoštą produktą? Pirmiausia tam, kad padarytumėte įspūdį savo vaikams ar draugams, nes galite patiekti kaip išskirtinį desertą. Antra, jo skonis daug geresnis nei pirkto parduotuvėje ir jame yra mažiau cukraus. Trečia, niekas taip nesuteikia pasitenkinimo, kaip savo rankomis pasigamintas skanėstas, kuriuo gali mėgautis kiti.

Paukščių pienas – deserto receptas

Paruošimo laikas: 20 minučių + šaldymas

Porcija: 20-30 kubelių

Ingredientai:

  • 2 puodeliai šalto pieno,
  • stiklinė graikiško jogurto,
  • pakelis grietinėlės miltelių,
  • 10 g želatinos,
  • vanilinio cukraus pakelis.

Glaistui:

  • 6 valgomieji šaukštai 30 proc. grietinėlės,
  • 5 šaukštai kakavos,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • 2 šaukštai cukraus,
  • 1 valgomasis šaukštas želatinos.

 

Kaip paruošti paukščių pieną namuose?

  1. Želatiną ištirpinti 50 ml karšto vandens ir palikti atvėsti.
  2. Sumaišyti pieną, jogurtą ir cukrų, įdėti pakelį grietinėlės miltelių ir viską sumaišyti iki purumo.
  3. Į mišinį įberti želatinos ir viską išmaišyti.
  4. Supilti masę į kepimo skardą, išklotą popieriumi, ir per naktį atvėsinti šaldytuve.
  5. Paruošti šokoladinį užpilą: grietinėlę supilti į puodą, pašildyti, sudėti sviestą, kakavą ir cukrų. Maišyti, kol masė taps vientisa.
  6. Želatiną ištirpinti karštame vandenyje kaip ir prieš tai putėsiams.
  7. Želatiną supylti į užpilą ir išmaišyti. Palikti 10 minučių atvėsti.
  8. Paruoštą užpilą supilti ant putėsių ir dar valandai padėti į šaldytuvą. Putėsius pirmiausia galite supjaustyti kvadratėliais, o tada iš visų pusių aptepti šokoladu.
  9. Padėkite kubelius į šaldytuvą, kol šokoladas sukietės.

Šaltinis: i.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...