Įsivaizduokite tokį derinį: minkštas ir purus vanilinis putėsis, padengtas traškiu šokolado sluoksniu. Skamba kaip tobulas desertas! Putėsis tiesiog tirpsta burnoje. Jį pasigaminti stebėtinai lengva, o skonis – gardus. Jį pamėgs ne tik vaikai!
Kaip pasigaminti zefyrų namuose?
Kodėl verta gaminti naminius zefyrus, jei parduotuvėje galima nusipirkti jau paruoštą produktą? Pirmiausia tam, kad padarytumėte įspūdį savo vaikams ar draugams, nes galite patiekti kaip išskirtinį desertą. Antra, jo skonis daug geresnis nei pirkto parduotuvėje ir jame yra mažiau cukraus. Trečia, niekas taip nesuteikia pasitenkinimo, kaip savo rankomis pasigamintas skanėstas, kuriuo gali mėgautis kiti.
Paukščių pienas – deserto receptas
Paruošimo laikas: 20 minučių + šaldymas
Porcija: 20-30 kubelių
Ingredientai:
- 2 puodeliai šalto pieno,
- stiklinė graikiško jogurto,
- pakelis grietinėlės miltelių,
- 10 g želatinos,
- vanilinio cukraus pakelis.
Glaistui:
- 6 valgomieji šaukštai 30 proc. grietinėlės,
- 5 šaukštai kakavos,
- 2 šaukštai sviesto,
- 2 šaukštai cukraus,
- 1 valgomasis šaukštas želatinos.
Kaip paruošti paukščių pieną namuose?
- Želatiną ištirpinti 50 ml karšto vandens ir palikti atvėsti.
- Sumaišyti pieną, jogurtą ir cukrų, įdėti pakelį grietinėlės miltelių ir viską sumaišyti iki purumo.
- Į mišinį įberti želatinos ir viską išmaišyti.
- Supilti masę į kepimo skardą, išklotą popieriumi, ir per naktį atvėsinti šaldytuve.
- Paruošti šokoladinį užpilą: grietinėlę supilti į puodą, pašildyti, sudėti sviestą, kakavą ir cukrų. Maišyti, kol masė taps vientisa.
- Želatiną ištirpinti karštame vandenyje kaip ir prieš tai putėsiams.
- Želatiną supylti į užpilą ir išmaišyti. Palikti 10 minučių atvėsti.
- Paruoštą užpilą supilti ant putėsių ir dar valandai padėti į šaldytuvą. Putėsius pirmiausia galite supjaustyti kvadratėliais, o tada iš visų pusių aptepti šokoladu.
- Padėkite kubelius į šaldytuvą, kol šokoladas sukietės.
Šaltinis: i.pl
Parašyti komentarą