Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šie maisto produktai gali padėti sumažinti organizmo uždegimą
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Šie maisto produktai gali padėti sumažinti organizmo uždegimą

Krenta neprinokusios vynuogės
Dalintis

Lėtinis uždegimas didina širdies priepuolių, insulto, diabeto ir kitų pavojingų ligų riziką. Mitybos specialistė Susan Block įvardijo 10 produktų, kurie padės sumažinti uždegimo lygį organizme.

Maisto produktų, mažinančių lėtinį uždegimą, pasirinkimas yra individualus klausimas. Tam tikri maisto produktų komponentai veikia kartu, kad sumažintų uždegimą. Todėl nė vienas konkretus maisto produktas nepadarys jūsų mitybos priešuždegiminės. Tai visuma to, ką valgote kiekvieną dieną.

Vaisiai ir obuoliai

Ekspertė rekomenduoja į savo mitybą įtraukti šiuos maisto produktus:

  • gėrimus: vandenį, žolelių ir žaliąją arbatą bei kavą;
  • citrusinių vaisių;
  • daržovių;
  • sodrios mėlynos arba violetinės spalvos maisto produktų: mėlynių, gervuogių, slyvų ir vynuogių;
  • tamsiai oranžinės, geltonos, raudonos ir tamsiai žalios spalvos maisto produktai: moliūgai, saldžiosios paprikos, pomidorai, morkos, kopūstai, špinatai, mangoldai, rukola;
  • riešutai ir sėklos;
  • svogūnai;
  • augaliniai baltymai: pupelės, lęšiai, lęšių makaronai ir soja;
  • prieskoniai ir žolelės, įskaitant imbierą, česnaką, ciberžolę, kardamoną, juoduosius pipirus, cinamoną ir rozmariną;
  • neskaldyti grūdai: kviečiai, avižos, rugiai, grikiai, soros ir rudieji ryžiai.

Tuo tarpu iš pirkinių sąrašo reikėtų išbraukti keptą maistą (traškučius, koldūnus, čipsus), perdirbtą mėsą, rafinuotus angliavandenius (baltą duoną, ryžius, pyragaičius), margariną, saldžius gazuotus gėrimus ir vaisvandenius.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Moteris baseine

Nemaloni liga, kuri gali ištikti po apsilankymo baseine. Štai paprastas būdas jos išvengti

Apsilankymas baseine – puikus būdas praleisti laisvalaikį karštą dieną. Tačiau toks maudymasis...

Arbūzo valgymas vasarą

Puikiai drėkina, gerina regėjimą ir kraujotaką. Senjorams rekomenduojama jį valgyti reguliariai

Vasarą itin svarbu tinkama organizmo hidratacija – dėl aukštų temperatūrų organizmas reikalauja...