Kai kurie žmonės jau seniai turi savo patikrintą blynų receptą. Tačiau kartai blynai prilimpa prie keptuvės, išsiaiškinome, ką reikia naudoti, kad taip nenutiktų.
Kodėl blynai prilimpa prie keptuvės ir plyšta – ką daryti?
Problema dažniausiai slypi tame, kad blynams skirta tešla gavosi netinkamos konsistencijos. Pavyzdžiui, jei tešloje nepakanka miltų ir ji yra per skysta, ji plyšta, sulimpa ir negalėsite apversti blyno.
Tai galima ištaisyti įmaišius porą šaukštų miltų. Nepamirškite gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
Jei tešla pakankamai tiršta, gali tekti įmušti papildomą kiaušinį.
Kad blynai nesuliptų ir nesuplyštų, svarbu tinkamai subalansuoti visus ingredientus. Be to, jie turi būti kambario temperatūros ir švieži. Rūgštinį pieną geriau palikti blynams, o blynams pirkti šviežią pieną. Jei norisi, tešlą galima padaryti liesesnę ir virti ant mineralinio arba verdančio vandens.
Tinkamai paruošta tešla savo konsistencija primena skystą grietinę. Jei ji tirštesnė, įpilkite pieno arba karšto vandens, o jei reta – įberkite kelis šaukštus miltų.
Ką daryti, kad blynai nepriliptų prie keptuvės
Yra ir kitų priežasčių, kodėl blynai prilimpa. Pavyzdžiui, kai yra per daug cukraus. Per saldi tešla prilips ir pridegs prie paviršiaus.
Tešlą pilkite ant gerai įkaitintos keptuvės – taip iškart susidarys plutelė ir blyną bus lengva apversti.
Nepamirškite augalinio aliejaus. Dėl to tešla taps riebesnė ir lengviau atšoks nuo keptuvės. Tam atvejui karštą paviršių galite lengvai patepti sviestu. Taip, net jei tešla bus netinkamos konsistencijos, blynas tiesiog suplyš, bet neprilips. Tokiu atveju nereikės plauti keptuvės, o į tešlą galėsite įdėti tinkamų ingredientų ir bandyti dar kartą.
Šaltinis: Sports.kz