Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šių maisto derinių dietologai vengia kaip ugnies – gali baigtis ne tik skrandžio skausmais
Maistas / Gėrimai

Šių maisto derinių dietologai vengia kaip ugnies – gali baigtis ne tik skrandžio skausmais

Kiaušinis ir žuvis nedera
Dalintis

Ar po valgio jus reguliariai vargina skrandžio skausmai? Paprastai taip nutinka dėl jautraus skrandžio arba netinkamo maisto. Negalite atsispirti vėsiam bananų pieno kokteiliui ar gardžiai kiaušinienei su sūriu? Tačiau po to dažnai kyla skrandžio problemų? Yra tam tikrų maisto produktų, kurių geriau nevalgyti kartu, ypač jei turite jautrų skrandį.

Kurie maisto produktai, remiantis indų ajurvedos mokymu, dera kartu, o kuriuos geriau valgyti atskirai?

Melionas su kumpiu: netinkamas derinys

Apskritai melioną turėtumėte valgyti atskirai nuo bet kokio kito maisto. Taip pat neturėtumėte jo derinti su kitais vaisiais, kad sumažintumėte skrandžio skausmų riziką.

Vaisiai kaip desertas

Geriausia vaisius visada valgyti atokiau nuo kitų maisto produktų. Jie taip pat nėra idealus desertas. Taip yra todėl, kad fruktozė skrandyje lieka per ilgai ir pradeda fermentuotis. Tačiau, žinoma, vis tiek sveikiau valgyti braškes kaip desertą nei kreminį šokoladinį pudingą.

Ypač kai kalbama apie daug cukraus turinčius vaisius, pavyzdžiui, bananus, patartina juos valgyti atskirai. Arba pusryčiams, arba kaip užkandį tarp valgymų.

Dribsniai su vaisiais – ne visada gera idėja

Pusryčių dribsniai kartu su vaisiais gali sukelti skrandžio skausmus. Tačiau riešutai, sėklos ir jogurtas yra tinkami, ir net džiovintos datulės nekelia problemų su dribsniais.

Nevalgykite kartu kiaušinių ir žuvies

Geriau vengti kiaušinių su žuvimi ir mėsa, jei norite padaryti ką nors gero savo skrandžiui. Tačiau grūdų produktai, pavyzdžiui, ryžiai, kaip garnyras prie žuvies ir mėsos Ajurvedos virtuvėje nekelia problemų.

Žuviai ir mėsai kepti galite be jokių dvejonių naudoti sviestą. Tačiau ajurveda rekomenduoja vietoj jo naudoti kepimo riebalus ghi.

Pieno produktai dažnai yra skrandžio skausmų priežastis. Ypač kartu su netinkamų rūšių daržovėmis, nukentėjusieji gali kentėti nuo skausmingų spazmų.

Kiaušiniai ir pieno produktai

Pagal Ajurvedos mokymą, kiaušinius ir pieno produktus derinti sunku. Geriausia pieną visiškai išbraukti iš mitybos raciono ir pakeisti jį alternatyviais produktais.

Sūris ir pomidorai nedera

Sūris ir pomidorai

Sūris kartu pomidorais, baklažanais, aitriosiomis paprikomis, pipirais ar bulvėmis, taip pat gali sukelti virškinamojo trakto problemų. Net jei derinys su mocarela ar parmezanu yra gana skanus, jis sunkiai virškinamas.

Todėl sumuštinis su pomidorais ir sūriu, graikiškos salotos su feta ir paprikomis ir net pica nėra gera rekomendacija jautraus skrandžio žmonėms.

Sūris su kitais maisto produktais

Sūris ir vaisiai taip pat nėra geras derinys mūsų skrandžiui. Daržovės, kurios nepriklauso nakvišinių šeimos daržovėms, nėra problema derinant su sūriu. Taigi galite nedvejodami mėgautis makaronais su sūriu ar brokolių užtepėle.

Šviežias maistas visada yra geresnis pasirinkimas

Taip pat svarbu prisiminti, kad šviežiai pagamintam maistui, kuriame nėra priedų, visada turėtumėte teikti pirmenybę prieš perdirbtą maistą. Jei turite praėjusios dienos maisto likučių ir norite juos pašildyti, nedėkite jokių naujų ingredientų. Arba viską, kas šviežia, arba viską, kas liko.

 

Kaip išvengti virškinimo problemų?

Kad išvengtumėte virškinimo problemų, visą dieną reikėtų gerti daug negazuoto vandens. Geriausia dieną pradėti tuščiu skrandžiu geriant šiltą vandenį su šviežia citrina.

Ir dar: likus pusvalandžiui iki valgio išgerkite didelę stiklinę vandens (taip pažabosite alkį), valgio metu nieko negerkite, o tik po valgio vėl atsigerkite.

Šaltinis: Chip.de

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...