Ar po valgio jus reguliariai vargina skrandžio skausmai? Paprastai taip nutinka dėl jautraus skrandžio arba netinkamo maisto. Negalite atsispirti vėsiam bananų pieno kokteiliui ar gardžiai kiaušinienei su sūriu? Tačiau po to dažnai kyla skrandžio problemų? Yra tam tikrų maisto produktų, kurių geriau nevalgyti kartu, ypač jei turite jautrų skrandį.
Kurie maisto produktai, remiantis indų ajurvedos mokymu, dera kartu, o kuriuos geriau valgyti atskirai?
Melionas su kumpiu: netinkamas derinys
Apskritai melioną turėtumėte valgyti atskirai nuo bet kokio kito maisto. Taip pat neturėtumėte jo derinti su kitais vaisiais, kad sumažintumėte skrandžio skausmų riziką.
Vaisiai kaip desertas
Geriausia vaisius visada valgyti atokiau nuo kitų maisto produktų. Jie taip pat nėra idealus desertas. Taip yra todėl, kad fruktozė skrandyje lieka per ilgai ir pradeda fermentuotis. Tačiau, žinoma, vis tiek sveikiau valgyti braškes kaip desertą nei kreminį šokoladinį pudingą.
Ypač kai kalbama apie daug cukraus turinčius vaisius, pavyzdžiui, bananus, patartina juos valgyti atskirai. Arba pusryčiams, arba kaip užkandį tarp valgymų.
Dribsniai su vaisiais – ne visada gera idėja
Pusryčių dribsniai kartu su vaisiais gali sukelti skrandžio skausmus. Tačiau riešutai, sėklos ir jogurtas yra tinkami, ir net džiovintos datulės nekelia problemų su dribsniais.
Nevalgykite kartu kiaušinių ir žuvies
Geriau vengti kiaušinių su žuvimi ir mėsa, jei norite padaryti ką nors gero savo skrandžiui. Tačiau grūdų produktai, pavyzdžiui, ryžiai, kaip garnyras prie žuvies ir mėsos Ajurvedos virtuvėje nekelia problemų.
Žuviai ir mėsai kepti galite be jokių dvejonių naudoti sviestą. Tačiau ajurveda rekomenduoja vietoj jo naudoti kepimo riebalus ghi.
Pieno produktai dažnai yra skrandžio skausmų priežastis. Ypač kartu su netinkamų rūšių daržovėmis, nukentėjusieji gali kentėti nuo skausmingų spazmų.
Kiaušiniai ir pieno produktai
Pagal Ajurvedos mokymą, kiaušinius ir pieno produktus derinti sunku. Geriausia pieną visiškai išbraukti iš mitybos raciono ir pakeisti jį alternatyviais produktais.
Sūris ir pomidorai
Sūris kartu pomidorais, baklažanais, aitriosiomis paprikomis, pipirais ar bulvėmis, taip pat gali sukelti virškinamojo trakto problemų. Net jei derinys su mocarela ar parmezanu yra gana skanus, jis sunkiai virškinamas.
Todėl sumuštinis su pomidorais ir sūriu, graikiškos salotos su feta ir paprikomis ir net pica nėra gera rekomendacija jautraus skrandžio žmonėms.
Sūris su kitais maisto produktais
Sūris ir vaisiai taip pat nėra geras derinys mūsų skrandžiui. Daržovės, kurios nepriklauso nakvišinių šeimos daržovėms, nėra problema derinant su sūriu. Taigi galite nedvejodami mėgautis makaronais su sūriu ar brokolių užtepėle.
Šviežias maistas visada yra geresnis pasirinkimas
Taip pat svarbu prisiminti, kad šviežiai pagamintam maistui, kuriame nėra priedų, visada turėtumėte teikti pirmenybę prieš perdirbtą maistą. Jei turite praėjusios dienos maisto likučių ir norite juos pašildyti, nedėkite jokių naujų ingredientų. Arba viską, kas šviežia, arba viską, kas liko.
Kaip išvengti virškinimo problemų?
Kad išvengtumėte virškinimo problemų, visą dieną reikėtų gerti daug negazuoto vandens. Geriausia dieną pradėti tuščiu skrandžiu geriant šiltą vandenį su šviežia citrina.
Ir dar: likus pusvalandžiui iki valgio išgerkite didelę stiklinę vandens (taip pažabosite alkį), valgio metu nieko negerkite, o tik po valgio vėl atsigerkite.
Šaltinis: Chip.de
Parašyti komentarą