Tachikardija, pykinimas, polinkis tinti, silpnumas, mėšlungis, nuovargis – tai tik keli iš nedaugelio simptomų, kurie pasireiškia trūkstant kalio. Šis būtinas elementas labai svarbus įvairių širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai ir gydymui.
Specialistai papasakojo, kokius maisto produktus valgyti, kad palaikytume ir pamaitintume širdies raumenį.
Bananai, avokadai, figos, špinatai. Pastarieji, beje, yra vienas svarbiausių kalio šaltinių. Avokaduose gausu sveikųjų riebalų, kurie gali pagerinti riebaluose tirpių vitaminų (A, D, E, K) pasisavinimą iš kitų daržovių.
Bulvės. Norint išsaugoti maksimalią naudą, bulves svarbu kepti su lupenomis. Kepant bulves su lupenomis išsaugoma daugiau maistingųjų medžiagų, įskaitant kalį ir skaidulines medžiagas, kurios iš dalies prarandamos verdant. Be to, bulvėse yra cholino, fosforo, magnio, cinko ir daug kitų naudingų elementų.
Džiovinti abrikosai. Be kalio, juose taip pat yra magnio.
Taip pat reikėtų valgyti jogurto, šviežių apelsinų sulčių, lęšių ir pomidorų. Pastaruosiuose yra daug likopeno – galingo antioksidanto, galinčio sumažinti piktybinių navikų riziką.
Tyrimai rodo, kad likopenas gali turėti apsauginį poveikį nuo tam tikrų vėžio rūšių, tačiau ši sritis aktyviai tyrinėjama ir reikalauja tolesnių tyrimų. Svarbu suprasti, kad likopenas yra tik vienas iš daugelio veiksnių, darančių įtaką vėžio rizikai, ir nėra panacėja.
Sojos pupelės, jūros dumbliai, džiovintos slyvos, lašiša, brokoliai ir burokėliai yra gausūs kalio šaltiniai.
Kalbant apie riešutus, migdolai ir lazdyno riešutai yra geriausias pasirinkimas.
Parašyti komentarą