Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šios vištienos dalys yra kenksmingiausios – jų tikrai reikėtų vengti!
Maistas / Gėrimai

Šios vištienos dalys yra kenksmingiausios – jų tikrai reikėtų vengti!

Sveikos vištienos dalys
Dalintis

Sultinga vištiena yra daugelio žmonių mėgstamiausia mėsa – vien pagalvojus apie ją burnoje susidaro seilės. Tačiau ne visos vištienos dalys yra tikrai sveikos. Jei nenorite rizikuoti apsinuodyti ar gauti papildomų kalorijų, geriau kai kurias iš jų pašalinti prieš kepant arba apskritai vengti jų valgyti.

Toliau apžvelgiame, kurios dalys laikomos kenksmingomis, ką sako ekspertai ir ką sako mokslas, kad valgyti vištieną būtų ir skanu, ir saugu.

Jei rūpinatės savo figūra, pirmiausia atsisakykite vištienos odelės. Tai beveik 100 % riebalai ir yra rekordiškai kaloringi, įspėja mitybos specialistai. Pavyzdžiui, 100 g vištienos odelės yra apie 450-500 kalorijų, palyginti su 165 kalorijomis liesoje krūtinėlėje. Riebalai paverčia ją energijos koncentratu, kuris gali greitai sugadinti mitybos planus.

Toliau skaitykite kitame puslapyje…

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...