Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Supilu juos į puodą ir išverdu kiaušinius. Kiaušiniai tampa ryškiai geltoni. Puikus kiaušinių dažymas

2 min. skaitymo

Nėra Velykų be velykinių kiaušinių – o geltoni yra vieni gražiausių. Jie asocijuojasi su pavasariu ir saule. Kad išgautumėte tokią intensyvią, saulėtą spalvą, nereikia pirkti dirbtinių dažų. Tiesiog griebkitės to, ką jau turite savo virtuvėje. Auksinius Velykų kiaušinius galite paruošti 100 % natūraliai – jokių cheminių medžiagų, nereikalingų priedų, o rezultatas – stulbinantis. Kaip tai padaryti?

Geltoni velykiniai kiaušiniai – tai pavasario ir Velykų džiaugsmo kvintesencija. Jie asocijuojasi su šiluma, saule ir nauja pradžia – nenuostabu, kad jie taip dažnai pasirodo ant velykinių stalų ir krepšeliuose. Nors šiais laikais daugelis žmonių renkasi jau paruoštus dažus, verta grįžti prie natūralių būdų, kuriuos žinojo mūsų močiutės. Jokių cheminių medžiagų, jokių dirbtinių priedų – tik paprasti ingredientai, kurių turime savo virtuvėje. Rezultatas? Velykų kiaušiniai geltoni kaip vištos, kupini žavesio ir tradicijų.

 

Geltoni velykiniai kiaušiniai – kaip natūraliai išgauti tokią spalvą?

Lengviausias ir veiksmingiausias būdas išgauti geltonus Velykų kiaušinius – išvirti kiaušinius vandenyje su intensyvios spalvos prieskoniais ir žolelėmis. Geriausi pasirinkimai yra šie:

  • Ciberžolė – populiariausias natūralus intensyvios geltonos spalvos dažiklis. Tiesiog į vandenį įberkite 2-3 valgomuosius šaukštus ciberžolės, įdėkite kiaušinius ir virkite apie 10 minučių. Kuo ilgiau jie išbus dažuose, tuo sodresnė bus spalva.
  • Baltų svogūnų lukštai – suteikia švelnesnį, šiaudų spalvos atspalvį. Kiaušinius verdant lupenų užpile galima išgauti švelniai geltoną spalvą su lengvu rudu atspalviu.
  • Ramunėlės – jos ne tik maloniai kvepia, bet ir nuspalvina lukštus šviesiai pasteline geltona spalva. Naudokite kelis ramunėlių arbatos maišelius ir užpilkite juos verdančiu vandeniu – kiaušinius virkite kaip įprastai.

Išvirtus kiaušinius palikite mažiausiai valandai (arba net per naktį šaldytuve). Išėmę švelniai nusausinkite ir, jei norite, kad jie gražiai blizgėtų, patepkite aliejumi.

Šaltinis: pysznosci.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus