Jei ant puodelio matote įtrūkimų, įbrėžimų ar rudų dėmių negerkite iš jo, antraip jums gresia didelis pavojus.
Bakterijų augimas
Patogeniniai mikroorganizmai, įskaitant E. coli ir pelėsinius grybelius, kaupiasi apnašų mikroįtrūkimuose. Ypač pavojingi kelias dienas palikti neplauti puodeliai.
Virškinimo trakto sutrikimai
Perdžiūvusios arbatos / kavos likučiuose yra taninų ir oksidų, kurie dirgina skrandžio gleivinę, sukelia rėmenį ir gali sukelti virškinimo sutrikimų.
Sunkiųjų metalų kaupimasis
Aliuminio ir švino junginiai (jei vandenyje yra priemaišų) nusėda akytose apnašose, kurios palaipsniui patenka į organizmą.
Plastikiniai ir metaliniai puodeliai su įbrėžimais yra ypač pavojingi – juose aktyviausiai dauginasi bakterijos.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą