Optimali šašlyko porcija, kad galėtumėte mėgautis mėsos skoniu ir išvengti skrandžio problemų, yra 100–150 g, teigė endokrinologė ir dietologė Janeta Borlakova.
Šašlykui ruošti geriau rinktis liesą mėsą, pavyzdžiui, vištieną ar kalakutieną, pažymėjo gydytoja.
„Kontroliuokite porcijų dydį: 100–150 g pakanka, kad galėtumėte mėgautis skoniu be sunkumo jausmo skrandyje. Prie stalo patiekite šviežių daržovių ir žolelių, taip pat keptų daržovių – jos puikiai dera su mėsa ir mažina virškinimo sistemos apkrovą“, – rekomendavo ji.
Reikia valgyti mažomis porcijomis, naudoti mažas lėkštes, pridūrė Janet Borlakova.
Pasak gydytojos, žmonėms, turintiems virškinimo trakto problemų, riebių mėsos produktų perteklius gali paskatinti lėtinių kepenų, tulžies pūslės ir kasos ligų paūmėjimą. Ji taip pat rekomendavo saikingai vartoti alkoholį, nes jis gali sustiprinti apetitą.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą