Bananai yra sveikas ir skanus užkandis, bet kaip jų brandos laipsnis veikia mūsų sveikatą? Ar odelės spalva tikrai svarbi? Ekspertai paaiškina, kuriuos bananus verta rinktis, kad gautumėte kuo daugiau naudos sveikatai. Sužinokite, kurie yra geriausi jūsų organizmui.
Bananai yra ne tik skanūs, bet ir labai sveiki, todėl verta juos įtraukti į mitybą, taip pat ir vaikams. Juose yra daug kalio, kuris yra svarbus palaikant rūgščių ir šarmų pusiausvyrą bei tinkamai veikiant nervų sistemai. Ar, pirkdami juos parduotuvėje, svarstote, kurie yra sveikiausi? Daugeliui žmonių rodiklis yra odelės spalva – kuo ji tamsesnė, tuo bananai yra prinokę. Bet ar tai tikrai svarbu? Ekspertai išsklaido abejones.
Tamsiai ruda banano odelė – ar tai sveikesnio vaisiaus požymis? Ekspertų atsakymas
Bananų žievelė tamsėja vaisiui bręstant – nuo tamsiai žalios, per šviesiai geltoną iki tamsiai rudos. Mitybos ekspertas prof. Sven-David Mueller žurnale „FITBOOK“ paaiškina, kad rudos dėmės ant žievelės yra vaisiaus fermentacijos rezultatas. Tačiau jei banane yra tik kelios tokios dėmės, jo valgyti galima. Nepriklausomai nuo brandos laipsnio, mineralų, pavyzdžiui, kalio ar magnio, kiekis išlieka nepakitęs. Tačiau gali pasikeisti maistinių skaidulų kiekis – kuo vaisius yra prinokęs, tuo jų yra mažiau, o tai turi įtakos jo teigiamam poveikiui virškinimo sistemai.
Žali bananai ar rudos dėmės – kurie yra geriausi sveikatai?
Profesorius pabrėžia, kad neturėtume valgyti bananų, kurie viduje parudavo (t. y. pradėjo fermentacijos procesą), ir visiškai neprinokusių, žalių bananų. Jie gali sukelti virškinimo problemų ir turėti toksinų, kurie neutralizuojami tik nokstant.
Šaltinis: Onet.pl
Parašyti komentarą