Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Nevalgykite tokių bananų. Ekspertas atskleidžia, ką reiškia odelės spalva
Maistas / Gėrimai

Nevalgykite tokių bananų. Ekspertas atskleidžia, ką reiškia odelės spalva

Kokius bananus pirkti
Dalintis

Bananai yra sveikas ir skanus užkandis, bet kaip jų brandos laipsnis veikia mūsų sveikatą? Ar odelės spalva tikrai svarbi? Ekspertai paaiškina, kuriuos bananus verta rinktis, kad gautumėte kuo daugiau naudos sveikatai. Sužinokite, kurie yra geriausi jūsų organizmui.

Bananai yra ne tik skanūs, bet ir labai sveiki, todėl verta juos įtraukti į mitybą, taip pat ir vaikams. Juose yra daug kalio, kuris yra svarbus palaikant rūgščių ir šarmų pusiausvyrą bei tinkamai veikiant nervų sistemai. Ar, pirkdami juos parduotuvėje, svarstote, kurie yra sveikiausi? Daugeliui žmonių rodiklis yra odelės spalva – kuo ji tamsesnė, tuo bananai yra prinokę. Bet ar tai tikrai svarbu? Ekspertai išsklaido abejones.

Tamsiai ruda banano odelė – ar tai sveikesnio vaisiaus požymis? Ekspertų atsakymas

Bananų žievelė tamsėja vaisiui bręstant – nuo tamsiai žalios, per šviesiai geltoną iki tamsiai rudos. Mitybos ekspertas prof. Sven-David Mueller žurnale „FITBOOK“ paaiškina, kad rudos dėmės ant žievelės yra vaisiaus fermentacijos rezultatas. Tačiau jei banane yra tik kelios tokios dėmės, jo valgyti galima. Nepriklausomai nuo brandos laipsnio, mineralų, pavyzdžiui, kalio ar magnio, kiekis išlieka nepakitęs. Tačiau gali pasikeisti maistinių skaidulų kiekis – kuo vaisius yra prinokęs, tuo jų yra mažiau, o tai turi įtakos jo teigiamam poveikiui virškinimo sistemai.

Žali bananai ar rudos dėmės – kurie yra geriausi sveikatai?

Profesorius pabrėžia, kad neturėtume valgyti bananų, kurie viduje parudavo (t. y. pradėjo fermentacijos procesą), ir visiškai neprinokusių, žalių bananų. Jie gali sukelti virškinimo problemų ir turėti toksinų, kurie neutralizuojami tik nokstant.

Šaltinis: Onet.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...