Dietologas įvardijo pavojingiausią šašlykų marinavimo padažą – tai majonezas, kuris, kepamas ant atviros ugnies, gali įgauti kancerogeninių savybių. Apie tai pranešė gydytojas dietologas Romanas Pristanskis.
Anot specialisto, majonezas nėra atsparus aukštai temperatūrai taip, kaip, pavyzdžiui, augalinis aliejus. Dėl to jo naudojimas ruošiant maistą ant ugnies gali būti žalingas sveikatai.
„Yra produktų, kurie paprasčiausiai nėra tinkami tam tikriems gaminimo būdams. Vienas jų – majonezas. Daugelis mėgsta juo marinuoti šašlykus ar daržoves, o vėliau kepti ant atviros liepsnos ar labai įkaitusių žarijų“, – kalbėjo specialistas.
Pasak gydytojo, kepant tokiu būdu padidėja bendras riebalų kiekis, o tai apkrauna kepenis ir gali išprovokuoti virškinimo sutrikimus. Be to, jei naudojama riebi mėsa, ji dar labiau prisigeria majonezo, o tai tik padidina neigiamą poveikį organizmui.
Rekomendacija: norint išvengti sveikatai kenksmingų medžiagų susidarymo, šašlykų gamybai patartina rinktis natūralius marinatus, pagrįstus žolelėmis, citrinos sultimis ar natūraliu jogurtu.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą