Pats asmeniškai išbandžiau šį receptą ir galiu pasakyti: man šis receptas labai patinka dėl jo paruošimo paprastumo. Pyragas gaunasi labai skanus, nors ir visiškai neriebus. Nuostabus obuolių pyragas, pagamintas be mielių, pieno ir kiaušinių. Jame yra daugiau įdaro nei tešlos. Be to, šis obuolių pyragas gaminamas neminkant tešlos rankomis ir gali būti kepamas net ir be formos, tiesiog ant įprastos kepimo skardos.
18–30 cm skersmens pyrago ingredientai:
- Obuoliai — 2 vnt. (sutarkuotas kartu su sultimis 200 g)
- Razinos — 100 g
- Citrinų sultys – 1/2 vnt. (2 valg. šaukštai)
- Augalinis aliejus — 50 ml
- Manų kruopos — 80 g
- Miltai — 140 g
- Cukrus – 3 šaukštai
- Vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- Kepimo milteliai — 1 arb. šaukštelis. (5 g)
Paruošimas:
- Receptui geriausiai tinka žali obuoliai su rūgštele. Jie sultingesni. Obuolius reikia nulupti ir sutarkuoti ant rupios trintuvės. Nespauskite sulčių. Sutarkavus, kartu su obuolių sultimis, turėtų gautis 200 gramų.
- Į tarkuotus obuolius nedelsdami įspauskite pusės citrinos sultis.
- Įpilkite augalinio aliejaus.
- Tada įprastas ir vanilinis cukrus.
- Iškart po to suberkite nuplautas razinas. Jų nereikia mirkyti. Jie ir toliau patys mirks.
- Ir supilkite manų kruopas. Šis ingredientas suteiks pyragui ypatingo skonio ir tekstūros.
- Viską sumaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 45 minutėms, kad manų kruopos išbrinktų.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po 45 minučių suberkite į išbrinkusių obuolių mišinį.
- Dar kartą viską gerai išmaišykite šaukštu. Tešla bus lipni ir lipni.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sutepkite popierių augaliniu aliejumi. Tešlą paskleiskite ir mentele išlyginkite.
- Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
- Paruoštą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite porcijomis.
Pyragas labai skanus, su lengvu rūgštumu. Jis gana tankus, bet tuo pačiu metu minkštas ir porėtas. Ir būtent tame slypi jo grožis ir unikalumas.
Parašyti komentarą