Ne visos žuvų rūšys yra vienodai sveikos. Kai kurios iš jų gali turėti didelį teršalų kiekį arba būti auginamos ne ekologiškai (naudojant priedus ir antibiotikus).
Kokios žuvies reikėtų vengti?
Pangasija, gėlavandenė žuvis, kilusi iš Pietryčių Azijos, kritikuojama dėl sąlygų, kuriomis ji auginama. Dėl šių sąlygų ši žuvis gali turėti didelį teršalų ir antibiotikų kiekį. Nepaisant to, kad ji yra baltymų šaltinis, omega-3 riebalų rūgščių kiekis joje yra mažas, palyginti su kitais sveikesniais žuvimis.
Nors ši žuvis yra populiari dėl savo švelnaus skonio ir prieinamos kainos, ji yra turtinga omega-6 riebalų rūgštimis.
Pernelyg didelis šių rūgščių vartojimas be tinkamo omega-3 balanso gali skatinti uždegiminius procesus organizme.
Pangasijos yra auginamos abejotinomis sąlygomis, kur dažnai naudojami antibiotikai ir pesticidai. Tai kelia susirūpinimą dėl jų maisto saugos.
Kokios dar žuvies reikėtų vengti?
Nilo ešerys – dar viena žuvis, kurios reikėtų vengti. Ši žuvis siejama su sunkiųjų metalų, tokių kaip gyvsidabris ir švinas, užteršimu, o tai kelia pavojų žmonių sveikatai.
Be to, pernelyg intensyvi žvejyba lėmė žymią populiacijos mažėjimą, o tai turėjo poveikį ne tik vietos ekosistemai, bet ir bendruomenėms, kurių pragyvenimas priklauso nuo šio žuvų rūšies.
Parašyti komentarą