Pradėkime gaminti kartu – minkštas, sūriu įdarytas bandeles. Štai kaip viską padaryti nuo pradžių iki pabaigos.
Ingredientai
Pirmam etapui:
- 8 g sausų mielių
- 10 g cukraus
- 100 ml šilto vandens
Tešlai:
- 1 butelis mineralinio vandens
- 40–50 ml aliejaus
- 5 puodeliai kvietinių miltų (~500 g)
- 8 g druskos
Tepimui ir formavimui:
- 50 g tirpinto sviesto
- 100 ml aliejaus
Įdarui:
- Fermentinis sūris (pagal skonį)
- Čederio sūris (pagal skonį)
Patepimui:
- 1 kiaušinio trynys
- 1 valgomasis šaukštas pieno
Gaminimas
- Į dubenį suberkite mieles, cukrų ir supilkite šiltą vandenį. Išmaišykite ir leiskite mielėms šiek tiek suaktyvėti – užtruks apie 5 minutes.
- Į aktyvuotas mieles supilkite mineralinį vandenį, aliejų, suberkite miltus ir druską. Viską gerai išmaišykite ir minkykite, kol gausite minkštą, prie rankų nelimpančią tešlą.
- Uždenkite ir palikite tešlą 10 minučių pailsėti.
- Praėjus 10 minučių, padalykite tešlą į 12 dalių. Kiekvieną dalį suformuokite į kamuoliuką, o tada – į pailgą, cilindro formą.
- Sumaišykite tirpintą sviestą su aliejumi ir patepkite tešlos gabaliukus. Uždenkite ir leiskite dar kartą pailsėti 20 minučių.
- Ištempkite tešlos gabalėlius. Į vidurį dėkite sūrių mišinį – fermentinį ir čederį. Užlenkite kraštus į vidų ir susukite kaip ritinėlį.
- Gautus bandelių ritinėlius lengvai paspauskite ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tokiu pat būdu suformuokite visas 12 bandelių.
- Uždenkite bandeles ir palikite šiltoje vietoje dar 15 minučių.
- Sumaišykite kiaušinio trynį su pienu ir aptepkite bandelių viršų. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje, 190 °C temperatūroje, kol gražiai apskrus (~20–25 min).
- Ištraukite iš orkaitės – bandelės bus minkštos ir purios.
Parašyti komentarą