Apie naudingas šių uogų savybes papasakojo Renata iš Telšių.
Palaiko cukraus kiekį kraujyje. Dėl žemesnio glikeminio indekso braškės nesukelia staigaus cukraus kiekio kraujyje padidėjimo, kaip kai kurie kiti produktai. Tai puikus vitaminų šaltinis žmonėms, sergantiems diabetu.
Turi priešuždegiminį ir žaizdas gydantį poveikį. Braškėse esantys antioksidantai kartu su vitaminu C gali sumažinti skausmą ir uždegimą sergant tokiomis ligomis kaip osteoartritas, taip pat skatina odos gijimą.
Gerina širdies sveikatą. Vartojant ne mažiau kaip tris porcijas braškių per savaitę, sumažėja širdies priepuolio rizika. Antocianinai (antioksidantai), flavonoidai ir kalis taip pat gali normalizuoti arterinį kraujospūdį.
Palaiko sveiką imuninę sistemą. Didelis vitamino C kiekis braškėse stiprina imuninės sistemos ląsteles, kurios apsaugo organizmą nuo virusų ir bakterijų.
Didina folio rūgšties kiekį. Braškės gali būti folio rūgšties šaltinis, o ši rūgštis yra svarbi organizmo DNR palaikymui.
Gali sumažinti vėžio riziką. Braškėse esantys antioksidantai gali apsaugoti nuo vėžio. Anot dietologo, eilė tyrimų parodė, kad šie junginiai gali sumažinti uždegimą ir vėžio ląstelių plitimą.
Padeda sumažinti cholesterolio kiekį. Kasdieninis šių uogų vartojimas padeda sumažinti bendrą cholesterolio kiekį iki 10%, o „blogojo” cholesterolio kiekį – 13%.
Gerina kognityvines funkcijas. Kai kurie tyrimai rodo, kad kasdieninis braškių vartojimas padeda palaikyti smegenų sveikatą, potencialiai gerindamas kognityvinių procesų greitį ir funkcionavimą.