Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Į duoninę įdėjau 2 kubelius. Duona nepelija ir išlieka minkšta net 2 savaites
Maistas / GėrimaiPatarimai

Į duoninę įdėjau 2 kubelius. Duona nepelija ir išlieka minkšta net 2 savaites

Duona turi būti duoninėje
Dalintis

Geras duonos kepalas – daugelio virtuvių pagrindas. Tačiau apmaudu, kai jis ima džiūti ar pelyti anksčiau, nei turėtų. Kaip laikyti duoną, kad ji kuo ilgiau išliktų šviežia? Pasirodo, tereikia pasinaudoti viena paprasta gudrybe.

Nors duona teikia daug džiaugsmo, kai ją valgome kaip sumuštinį ar garnyrą, ji turi vieną didelį trūkumą – trumpą galiojimo laiką. Nesvarbu, ar duona pirkta parduotuvėje, kepyklėlėje, ar kepta namuose, ji ilgiau išlieka šviežia laikoma santykinai uždaroje aplinkoje, nes oro cirkuliacija pagreitina kietėjimo procesą. Laimei, yra keletas mažai žinomų triukų, kurie ne tik padės išsaugoti duonos šviežumą, bet ir sutaupyti pinigų.

Kaip ilgiau išlaikyti duonos šviežumą? Investuokite į duoninę

Naudoti duoninę – neabejotinai klasiškiausias ir patikimiausias būdas prailginti duonos galiojimo laiką. Ji veikia geriau nei visiškai sandarus indas, nes leidžia orui cirkuliuoti ir užtikrina puikų oro srauto bei drėgmės balansą. Taip duona nei perdžiūsta, nei sudrėksta, kas gali nutikti uždarame plastikiniame inde. Duoninė taip pat apsaugo nuo dalies šviesos, kuri džiovintų duoną, jei ji būtų laikoma permatomame maišelyje. Gera alternatyva yra ir lininiai maišeliai.

Gudrybė, kaip išsaugoti duonos šviežumą: prireiks tik cukraus

Visi geriausi dalykai gyvenime yra trumpalaikiai. Tas pats pasakytina ir apie tobulai minkštą, šviežiai iškeptos duonos kepalą, kuris geriausios būklės išlieka vos 2–3 dienas. Laimei, taip neturi būti.

Sprendimas – cukrus, o tiksliau, jo kubeliai. Šis produktas natūraliai prailgina duonos šviežumą. Viskas, ką reikia padaryti, tai į duoninę ar indą, kuriame laikote pjaustytą duoną, įdėti 2–3 cukraus kubelius.

Cukrus veiks kaip konservantas, sugeriantis drėgmę, todėl puikiai apsaugos nuo pelėsio atsiradimo.

Galiausiai, nepamirškite, kad duonos perteklių, jei tokio turite, visada galite užšaldyti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡 0
😕 0
😐 0
🙂 0
😍 0

Dabartinis įvertinimas: Nėra (Iš 0 balsų)

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Zylės tupinčios ant tvoros

Nekaltas paukštelis ar tylus jūsų tvoros naikintojas? Kodėl būtina plauti metalines tvoras

Metalinė tvora – ilgaamžis ir praktiškas pasirinkimas, tačiau ji turi vieną silpnybę,...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....

Kepsninės anglys

Kaip greitai uždegti grilį: paprastas būdas su servetėlėmis ir aliejumi

Vasaros vakarai kieme, draugų susibūrimai ir šeimos šventės neįsivaizduojamos be kvapnių patiekalų...