Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą
Maistas / Gėrimai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Dideli ir traškūs ridikai
Dalintis

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei panaudosite keletą paprastų triukų. Tam užtenka kelių minučių

Ridikėliai yra viena iš labiausiai neįvertinamų daržovių rūšių. Jie lengvai virškinami, turi mažai kalorijų ir yra pilni vitamino C, kalio, skaidulų ir virškinimą skatinančių medžiagų. Puikiai tinka kaip priedas sumuštiniams, salotoms, bet ir karštiems patiekalams. Deja, jie turi vieną didelį trūkumą – labai greitai vysta ir praranda savo traškumą. Ar kada nors ištraukėte iš šaldytuvo liūdnus, susiraukšlėjusius kamuoliukus, kurie prieš kelias dienas atrodė tobulai? Užtikriname jus, kad tai galima pataisyti.

 

Kaip išgelbėti suvytusį ridikėlį? Užtenka kelių žingsnių ir jis beveik kaip šviežias

Paprasčiausias ir efektyviausias metodas yra vonia. Nupjaukite žalius galus, nuplaukite juos ir įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu, geriausia su trupučiu ledo. Po 15 minučių ridikėliai vėl bus tvirti ir traškūs. Tai vyksta dėl osmozės efekto, kai augalai „traukia” vandenį per šaknį.

 

Kaip laikyti ridikėlius, kad jie ilgiau išliktų švieži? Keletas paslapčių, kurias reikia žinoti

Jei norite, kad ridikėliai ilgiau išliktų švieži, laikykite juos šaldytuve, geriausia uždarytame inde su trupučiu vandens. Svarbu nepamiršti kartkartėmis pakeisti skystį. Taip pat svarbu pašalinti lapus, kurie pagreitina vytimo procesą.

Tinkamas būdas taip pat yra suvynioti į drėgną šluostę ir įdėti į maišelį. Pašalinkite iš jų orą ir įdėkite į daržovių stalčių – jie išlaikys savo pavasarišką šviežumą iki dviejų savaičių. Nerekomenduojama laikyti ridikėlių ant virtuvės stalviršio, nes dėl šilumos jie greičiau vysta.

 

Ką daryti, jei ridikėlis supuvęs? Nebandykite jo gelbėti, tiesiog išmeskite į šiukšliadėžę

Jei ridikėliai po regeneracijos yra tamsūs, minkšti arba keistai slidūs, tai reiškia, kad jų vidinė struktūra suirusi. Žalios dėmės? Laikas juos išmesti. Jei ridikėliai turi želatininę konsistenciją, tai pirmi požymiai, kad jie jau sugadinti. Geltonas arba žalias atspalvis rodo pelėsių augimą ir taip pat būtinybę nedelsiant išmesti. Tokiais atvejais jokios gudrybės nebepadės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Miglė Pociuvienė

Miglė Pociuvienė – sodininkystės, daržininkystės ir augalininkystės entuziastė, savo žinias ir patirtį kaupiu jau daugelį metų. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT portalo skaitytojams ir padedu geriau suprasti augalų priežiūrą, derliaus auginimo subtilybes bei tvarios aplinkos kūrimą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...