Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus gali valgyti žmonės, netoleruojantys laktozės. Antra, jie yra labai draugiški biudžetui. Būtent todėl purūs blyneliai, pagaminti su vandeniu, yra geriausias pasirinkimas skaniems ir sotiems pusryčiams.
Juos galite gaminti tiek saldžius, tiek sūrius. Sūriam variantui blynelius gaminkite ne su cukrumi ir vanile, o tik su druska. Tuomet juos galite patiekti su įvairiomis lydyto sūrio užtepėlėmis, su žolelėmis ir pikantiškais priedais. Rinkitės pagal savo skonį.
Jei pasirinkote saldų variantą, į tešlą įberkite vanilino arba tiesiog vanilinio cukraus. Tokius blynelius reikėtų patiekti su medumi, šokoladiniu įdaru, kondensuotu pienu arba su vaisių ar uogų uogiene. Bus neįtikėtinai skanu!
Ingredientai
- Kvietiniai miltai – 1 stiklinė
- Manų kruopos – 1 stiklinė
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- Sausos mielės – 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinas – 1 žiupsnelis
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanduo – 500 ml
Gaminimas
- Persijokite kvietinius miltus. Sumaišykite juos su manų kruopomis. Suberkite cukrų, druską, sausas mieles ir kepimo miltelius.
- Supilkite šiltą vandenį. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
- Tuomet išmaišykite tešlą. Dėkite blynelius į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
- Dar šiltus blynelius apliekite kvapniu uogų padažu. Jam pagaminti paimkite 150 g aviečių ir 150 g juodųjų serbentų. Uogas užpilkite 50 ml tyro vandens. Įberkite 5 g tarkuotos citrinos žievelės ir cukraus pagal skonį.
- Kaitinkite, kol užvirs, ir pavirkite kelias minutes. Atskirame indelyje 2 valgomuosiuose šaukštuose vandens ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo. Nuolat maišydami supilkite į uogas.
- Dar kartą užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Pasakiškas padažas puriesiems blyneliams paruoštas.
Skanaus!
Parašyti komentarą