Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas
Maistas / Gėrimai

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Purių blynų receptas
Dalintis

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus gali valgyti žmonės, netoleruojantys laktozės. Antra, jie yra labai draugiški biudžetui. Būtent todėl purūs blyneliai, pagaminti su vandeniu, yra geriausias pasirinkimas skaniems ir sotiems pusryčiams.

Juos galite gaminti tiek saldžius, tiek sūrius. Sūriam variantui blynelius gaminkite ne su cukrumi ir vanile, o tik su druska. Tuomet juos galite patiekti su įvairiomis lydyto sūrio užtepėlėmis, su žolelėmis ir pikantiškais priedais. Rinkitės pagal savo skonį.

Jei pasirinkote saldų variantą, į tešlą įberkite vanilino arba tiesiog vanilinio cukraus. Tokius blynelius reikėtų patiekti su medumi, šokoladiniu įdaru, kondensuotu pienu arba su vaisių ar uogų uogiene. Bus neįtikėtinai skanu!

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai – 1 stiklinė
  • Manų kruopos – 1 stiklinė
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
  • Sausos mielės – 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinas – 1 žiupsnelis
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai – 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanduo – 500 ml

Gaminimas

  1. Persijokite kvietinius miltus. Sumaišykite juos su manų kruopomis. Suberkite cukrų, druską, sausas mieles ir kepimo miltelius.
  2. Supilkite šiltą vandenį. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
  3. Tuomet išmaišykite tešlą. Dėkite blynelius į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
  4. Dar šiltus blynelius apliekite kvapniu uogų padažu. Jam pagaminti paimkite 150 g aviečių ir 150 g juodųjų serbentų. Uogas užpilkite 50 ml tyro vandens. Įberkite 5 g tarkuotos citrinos žievelės ir cukraus pagal skonį.
  5. Kaitinkite, kol užvirs, ir pavirkite kelias minutes. Atskirame indelyje 2 valgomuosiuose šaukštuose vandens ištirpinkite 1 arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo. Nuolat maišydami supilkite į uogas.
  6. Dar kartą užvirkite ir nukelkite nuo ugnies. Pasakiškas padažas puriesiems blyneliams paruoštas.

Skanaus!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...