Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šioje vištienos dalyje yra daugiausia baltymų

1 min. skaitymo

Vištiena yra milijonų mėgstamas baltyminis produktas. Tačiau svarbu žinoti, kuri vištienos dalis suteiks daugiausia maistinės vertės.

Baltymų kiekiu lyderė yra vištienos krūtinėlė be odos. 100 g žalios filė yra apie 22–23 g baltymų. Ši skerdenos dalis idealiai tinka sportininkų ir svorį stebinčių žmonių mitybai.

Palyginimui, 100 g vištienos šlaunelių (be odos ir kaulų) bus apie 19 g baltymų, o sparnuose ar blauzdelėse – dar mažiau. Kaulai ir oda sumažina grynų baltymų dalį ir padidina mėsos riebalų kiekį.

Amerikos širdies asociacija, kurią cituoja „Daily Meal“ ekspertai, rekomenduoja suvalgyti 90–120 g mėsos per valgį. Tokiomis sąlygomis vištienos krūtinėlė yra akivaizdus favoritas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus