Vištiena yra milijonų mėgstamas baltyminis produktas. Tačiau svarbu žinoti, kuri vištienos dalis suteiks daugiausia maistinės vertės.
Baltymų kiekiu lyderė yra vištienos krūtinėlė be odos. 100 g žalios filė yra apie 22–23 g baltymų. Ši skerdenos dalis idealiai tinka sportininkų ir svorį stebinčių žmonių mitybai.
Palyginimui, 100 g vištienos šlaunelių (be odos ir kaulų) bus apie 19 g baltymų, o sparnuose ar blauzdelėse – dar mažiau. Kaulai ir oda sumažina grynų baltymų dalį ir padidina mėsos riebalų kiekį.
Amerikos širdies asociacija, kurią cituoja „Daily Meal“ ekspertai, rekomenduoja suvalgyti 90–120 g mėsos per valgį. Tokiomis sąlygomis vištienos krūtinėlė yra akivaizdus favoritas.