Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Receptas: Minkšta ir sultinga šokoladinė bananų duona – niekas neatsispirs

Skani bananų duona
1 min. skaitymo

Tai yra puikus būdas skaniai panaudoti pernokusius bananus – paprastai, greitai ir neįtikėtinai skaniai.

Ingredientai:

  • 3 vidutinio dydžio bananai
  • 110 g sviesto
  • 100 g baltojo cukraus
  • 100 g rudojo cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas vanilės pastos
  • 180 g miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos
  • 100 g šokolado gabaliukų arba riešutų

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sutrinkite bananus, sudėkite ištirpintą sviestą, rudąjį ir baltąjį cukrų, kiaušinį ir vanilės pastą. Viską gerai išmaišykite.
  2. Įmaišykite miltus, sodą ir žiupsnelį druskos. Maišykite, kol masė taps vientisa.
  3. Įmaišykite šokolado gabaliukus arba riešutus – galima dėti ir abu.
  4. Tešlą supilkite į aliuminio ar kitokią kekso formą (iš anksto išteptą, jei nenaudojate kepimo popieriaus), išlyginkite paviršių ir kepkite 180°C temperatūroje apie 60 minučių.

Patarimas: Tikrinkite kepimo pabaigoje su mediniu pagaliuku – įdurkite į vidurį, jei ištrauktas pagaliukas švarus, duona iškepusi!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią, patikimą ir naudingą informaciją, padedančią geriau suprasti pasaulį aplink mus. Siekiu padėti atrasti svarbiausias žinias ir dalintis įvykiais, kurie gali turėti realią įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *