Obuolių uogienę verdu kiekvieną sezoną, nes man patinka, kad žiemą galiu atsukti stiklainėlį ir panaudoti turinį kvapniems saldiems pyragams ar kitiems gardumynams gaminti.
Turinys
Be to, man labai skanu ant ką tik iškeptos duonos riekės užtepti kelis šaukštelius savo obuolių gardėsio. Tai sukuria ypatingą jaukumo ir šilumos pojūtį!
Gaminant obuolių uogienę, teikiu pirmenybę kietesnėms, bet saldžioms obuolių veislėms.
Ingredientai:
- 2 kg obuolių
- 1 kg cukraus
- Peilio galiukas citrinos rūgšties
Gaminimo eiga:
- Obuolius nuplaunu, supjaustau mažais gabaliukais ir sudedu į gilų puodą.
- Užberiu cukrų, išmaišau ir palieku valandai pastovėti.
- Puodą uždedu ant viryklės, kaitinu iki užvirimo ir įdedu citrinos rūgštį. Verdu 10 minučių.
- Uogienę supilstau į sterilizuotus stiklainius ir užsuku dangteliais.
Štai ir viskas – tokia paprasta obuolių uogienės receptūra! Tik 10 minučių, o rezultatas – įspūdingas!