Šiandien dalinuosi pačiu idealiausiu blynų receptu. Jie gausis purūs ir minkšti. Šie blynai yra skanūs tiek karšti, tiek šalti ir puikiai tiks pusryčiams. Sotūs ir kvapnūs blynai patiks visiems! Išbandykite – receptas tikrai patiks.
Ingredientai:
- Kefyras – 300 ml
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Cukrus – 50 g
- Vanilė – 5 g
- Druska – žiupsnelis
- Miltai – apie 290 g
- Soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
Kaip gaminti blynus:
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, vanilę ir druską. Gerai išplakite šluotele, tada supilkite kefyrą ir suberkite sodą, vėl išmaišykite. Persijokite miltus ir dar kartą išmaišykite. Tešla turi būti tiršta, lėtai besiliejanti nuo šluotelės. Gal prireiks šiek tiek daugiau arba mažiau miltų – žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepkite blynus įprastu būdu. Patiekite su abrikosų uogiene, džemu arba grietine.