Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Daugiau jokių riebaluotų bulvinių blynų: užtenka vieno ingrediento

Skanūs bulviniai blynai
3 min. skaitymo

Mėgstate bulvinius blynus, bet nekenčiate, kai jie būna riebaluoti ir sunkūs? Šis paprastas triukas su vienu ingredientu užtikrins traškius ir lengvus blynus – tarsi iš močiutės virtuvės, tik sveikesnėje versijoje.

Kefyras – mažiau riebalų, daugiau traškumo

Taip, perskaitėte teisingai – kefyras, fermentuotas pieno gėrimas su švelnia rūgštele, yra tas stebuklingas ingredientas, kurio jums reikia. Įdėjus 2–3 šaukštus kefyro į bulvių masę, pasieksite:

  • Kompaktiškesnę ir elastingesnę tešlą, kuri nesubyra kepant;
  • Greitesnį ir tolygesnį kepimą dėl rūgštaus pH;
  • Trumpesnį laiką keptuvėje – todėl mažiau įsigėrusių riebalų.

Rezultatas? Traškūs, lengvi ir ne tokie riebūs blynai. Be to, jie įgauna lengvą rūgštelės prieskonį, kuris puikiai dera su bulvių saldumu.

Blynai kaip iš močiutės virtuvės – tik sveikesni

Bulviniai blynai yra klasika – kvapnūs, auksiniai, su česnaku ar svogūnu. Tačiau jų trūkumas – gausybė riebalų po kepimo. Iš keptuvės laša aliejus, o skrandžiui tampa sunku. Laimei, kefyras šią problemą išsprendžia nesugadinant skonio.

Kodėl bulviniai blynai sugeria tiek daug aliejaus?

Jei kada nors klausėte savęs, kodėl blynai taip greitai įsigeria riebalus, pateikiame pagrindines priežastis:

  • Masė nėra gerai surišta ir kepdami sugeria daug riebalo;
  • Aliejus per šaltas – tešla gerai nekepa, o sugeria riebalus;
  • Per daug miltų apsunkina, o ne sutvirtina mišinį.

Kefyras yra puikus pagalbininkas – jis natūraliai suriša tešlą, nereikia papildomų ingredientų.

Papildomi patarimai, kaip sumažinti kalorijų kiekį

Jei norite dar lengvesnių blynų, išbandykite šiuos triukus:

  • Gerai nusausinkite tarkuotas bulves. Palikite kelias minutes ir nuspauskite perteklinį skystį.
  • Krakmolą nuo dubens dugno neišpilkite – jis padeda surišti masę.
  • Nenaudokite per daug miltų. Užtenka 1–2 šaukštų.
  • Kepkite tik gerai įkaitintame aliejuje. Šaltas riebalas – garantuoti riebaluoti blynai.
  • Po kepimo dėkite blynus ant popierinio rankšluosčio. Taip pašalinsite likusį aliejų, ir blynai bus dar traškesni.
  • Išbandykite kepimą orkaitėje. Patepkite blynus trupučiu aliejaus ir kepkite ant kepimo popieriaus. Traškumas gali būti šiek tiek mažesnis, bet blynai bus žymiai lengvesni.

Lengvesni, bet vis tiek be galo skanūs

Bulviniai blynai su kefyru – puikus pasirinkimas, jei gaminate vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms ar tiems, kurie riboja riebalų kiekį. Šis paprastas triukas beveik nieko nekainuoja, bet keičia viską.

Ir svarbiausia – nereikia atsisakyti mylimo skonio. Blynai išlieka kvapnūs, auksiniai ir švelniai traškūs, bet be to riebaluoto sunkumo. Galbūt jie taps jūsų nauju vasaros hitu – lengvesni, bet vis dar be galo gardūs.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *