Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vietoj „Maggi” į sultinį įpilkite štai ką. Skanesnis ir sveikesnis jau nebus!

Skanus sultinys
2 min. skaitymo

Daugelis neįsivaizduoja sultinio be „Maggi” lašelio. Tačiau jei trokštate sveikesnės ir skanesnės alternatyvos, turime jums sprendimą. Tereikia pridėti vieną šaukštą – sultinys bus ne tik skanesnis, bet ir skaidresnis bei maistingesnis.

Obuolių actas į sultinį vietoj „Maggi”

Nors „Maggi” pilnas cheminių skonį stiprinančių medžiagų ir druskos, obuolių actas priešingai – siūlo daugybę naudos sveikatai. Tai grynas natūralus produktas, kuris suteiks sultiniui skonio gylį ir kartu:

  • suminkštins mėsos skaidulas, todėl ji taps sultingesnė,
  • išlaisvins natūralią želatiną iš kaulų ir kremzlių,
  • pagerins mineralų pasisavinimą,
  • ir kas svarbu – išvalys sriubą ir suteiks jai gražią auksinę spalvą.

Kodėl „Maggi” neapsimoka?

Mononatrio glutamatas, ribonukleotidai, didelis druskos kiekis – tai tik kai kurios „Maggi” sudedamosios dalys, kurios gali sukelti:

  • širdies plakimą,
  • hiperaktyvumą,
  • odos bėrimus,
  • regėjimo ir kvėpavimo problemas,
  • o ilgai vartojant ir hormonų sistemos sutrikimus.

Taigi, jei norite apsaugoti savo kūną nuo nereikalingų sintetinių medžiagų, „Maggi” geriau praleiskite.

Skaidrus sultinys kaip močiutės

Obuolių actas yra patyrusių šeimininkių mėgstamas triukas, kai norima pasiekti švarų, skaidrų ir skanų sultinį. Dėl acto baltymai išsiskiria lėčiau ir tolygiau, kas sumažina sultinio drumstumą. Rezultatas – ne tik skonio tobulybė, bet ir estetinis malonumas lėkštėje.

Pasakiško skonio sultinys
Pasakiško skonio sultinys

Receptas: Sultinys su obuolių actu

Ingredientai:

  • 2 vištienos šlaunelės
  • 0,5 kg jautienos šonkaulių
  • 2,5 l šalto vandens
  • 3 morkos
  • 1 petražolės šaknis
  • 1 svogūnas
  • 1 saliero gabalėlis
  • 3 lauro lapai
  • 4 juodųjų pipirų
  • petražolių žalumynai
  • lubinas
  • 1 valg. š. obuolių acto
  • druska ir prieskoniai pagal skonį

Paruošimas:

  1. Mėsą nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite ant silpnos ugnies.
  2. Kai pradės formuotis putos, jas nugriebkite.
  3. Sudėkite supjaustytus daržoves ir pakepintą svogūną (sausai keptuvėje arba ant viryklės).
  4. Įdėkite prieskoninius augalus, lubiną, petražolių žalumynus ir obuolių actą.
  5. Virkite ant nedidelės ugnies maždaug 3 valandas.
  6. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Sekmadienio pietūs be priekaištų

Šiuo būdu paruošta sriuba yra pilna maistinių medžiagų, kolageno ir mineralų. Dėl obuolių acto be to neapkraunate organizmo sintetiniais priedais. O kas geriausia – sultinio skonis bus toks turtingas, kad niekam „Maggi” netrūks.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *