Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulo arbūzo pasirinkimo paslaptys: kodėl verta jį uostyti, o ne trankyti

1 min. skaitymo

Arbūzo pasirinkimas – tikras menas, reikalaujantis tam tikrų žinių ir įgūdžių. Tradiciškai daugelis mūsų barškina arbūzą, bandydami pagal garsą įvertinti jo prinokimą. Tačiau mitybos specialistai atkreipia dėmesį į kitą, mažiau žinomą, bet veiksmingesnį metodą – uostymą.

Prinokę arbūzai skleidžia lengvą saldoką aromatą, ypač toje vietoje, kur vaisius buvo prijungtas prie kotelio. Jei jaučiate malonų kvapą, tai geras ženklas, kad arbūzas yra sunokęs. Priešingai, jei kvapo nėra arba jis rūgštus, puvėsių ar nemalonus, tai gali reikšti, kad vaisius yra pernokęs arba sugedęs.

Uostymas – tikslesnis metodas nei barškinimas

Barškinimas gali padėti įvertinti arbūzo sunokimą, bet reikalauja patirties, be to, garsas gali būti skirtingai interpretuojamas skirtingų žmonių. Kvapas gi suteikia daug aiškesnį atsakymą: yra saldus aromatas arba nėra.

Arbūzo kotelis

Kvapas atspindi skonį

Arbūzo kvapas dažnai parodo ir jo skonį. Jeigu kvapas yra ryškus ir saldus, tikėtina, kad toks bus ir skonis. Tai natūralus saldumo indikatorius.

Išvada: naudokite nosį, ne tik rankas

Arbūzo pasirinkimas – tai ir mokslas, ir menas, o universalaus metodo nėra. Tačiau pabandžius pasitelkti uoslę vietoj tradicinio barškinimo, kitą kartą turguje ar parduotuvėje galite gerokai sėkmingiau išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *