Norint mėgautis kokybiška kava iš pupelių, neužtenka tik jos nusipirkti. Labai svarbu tinkamai laikyti kavos pupeles.
Geriausia pupeles laikyti folijoje su užspaudžiama juostele ir vienkrypčiu vožtuvu.
- Tai ekonomiškas variantas
- Patikimai apsaugo nuo oro ir drėgmės
- Labai patogu naudoti kasdien
Laikymo sąlygos ir vieta
- Kavos pupeles galima laikyti kambario temperatūroje
- Virtuvės spintelė – optimaliausia vieta
- Saugokite nuo produktų su stipriu kvapu – kavos pupelės greitai sugeria aplinkinius aromatus
- Jei talpa nepermatoma, ją galima laikyti ir atviroje lentynoje – toliau nuo šilumos šaltinių
- Jeigu kavos perkate „atsargai“, galite ją užšaldyti, bet tik sandarioje originalioje pakuotėje
- Svarbu: atšildytų pupelių antrą kartą užšaldyti negalima
- Po atšildymo pupeles reikia laikyti įprastai – kambario temperatūroje
Galiojimo laikas
- Geriausia kavą suvartoti kuo greičiau po pakuotės atidarymo
- Po dviejų savaičių nuo atidarymo galima pastebėti kokybės sumažėjimą – keičiasi skonis ir aromatas
Santrauka:
Kad kava neprarastų skonio ir aromato, laikykite ją sandarioje, nepermatomoje talpoje, atokiai nuo kvapių produktų ir šilumos šaltinių. Nepalikite atidarytos ilgiau nei 2 savaites, o šaldyti galima tik originalioje pakuotėje ir vieną kartą.