Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Išbandyk kartą – ir šeima prašys kas rytą! Mėsos pyragaičių receptas

Super geri kotletai
1 min. skaitymo

Vos per penkias minutes – greita, skanu ir nereikalauja daug vargo. Tobulas variantas tiems, kurie mėgsta pyragėlius, bet nemėgsta ilgai žaisti su tešla. Išbandykite šiuos pyragėlius – vos pagaminsite vieną kartą, šeima jų norės vėl ir vėl. Receptas tapo tikru interneto hitu.

Reikės:

  • Kefyro – 350 g
  • Kiaušinio – 1 vnt.
  • Druskos – ¾ a. šaukštelio
  • Miltų – 200–220 g
  • Maistinės sodos – 1 a. šaukštelis
  • Augalinio aliejaus – 1 a. šaukštelis
  • Mėsos (virti vištienos krūtinėlės gabaliukai, kumpis, dešra ir pan.) – 100 g
  • Virti kiaušiniai – 2 vnt.
  • Sūrio – 100 g
  • Šiek tiek žaliųjų svogūnų ir petražolių

Gaminimas:

Į kefyrą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, išmaišykite. Persijokite miltus, įberkite sodą ir supilkite aliejų. Tešla turi būti skystoka – ne per tiršta.

Mėsą (pagal skonį) sutarkuokite. Galite naudoti net kepenėles ar grybus – išbandykite įvairius įdarus! Taip pat sutarkuokite virtą kiaušinį (nebūtina) ir sūrį. Sudėkite smulkintus žalumynus ir viską gerai išmaišykite.

Masę galima formuoti šaukštu, bet jei norite tikslesnės formos – supilkite tešlą į konditerinį maišelį. Kepkite aliejuje iš abiejų pusių po kelias minutes, kol iškeps ir apskrus.

Patarimas: Tobula pusryčių idėja ar net užkandis iškylai. Gaminama žaibiškai – o rezultatas išties džiuginantis!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *