Lengvos, ryškios ir gaivios. Šiose salotose susijungia saldžios prinokusio persiko natos, kreminis fetos sūris ir lengvas citrinos rūgštingumas. Idealus variantas karštai dienai.
Ingredientai (2 porcijos):
- 2 prinokę persikai
- 1 agurkas
- 100 g salotų mišinio (aisbergas, rukola)
- 100 g fetos sūrio
- sauja graikinių riešutų
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 a. š. medaus
- 1 v. š. citrinos sulčių
- druska, pipirai pagal skonį
Gaminimo žingsniai:
- Persikus supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jei žievelė kieta – nulupti.
- Agurką supjaustyti griežinėliais arba plonais lapeliais daržovių pjaustykle.
- Salotų lapus nuplauti, nusausinti, suplėšyti rankomis į didesnius gabalus.
- Fetą sulaužyti arba supjaustyti nedideliais kubeliais.
- Riešutus lengvai pakepinti sausoje keptuvėje, kol pasklinda aromatas.
- Paruošti užpilą: sumaišyti alyvuogių aliejų, medų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų.
- Dideliame dubenyje sumaišyti visus ingredientus, užpilti užpilu ir atsargiai išmaišyti.
Patarimas: Pridėkite keletą mėtos lapelių – jie pagaivins skonį ir padarys salotas dar vasariškesnes.