Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškios salotos su persikais ir feta – idealūs vėsinantys pietūs per 10 minučių

Labai skanios salotos pietums
1 min. skaitymo

Lengvos, ryškios ir gaivios. Šiose salotose susijungia saldžios prinokusio persiko natos, kreminis fetos sūris ir lengvas citrinos rūgštingumas. Idealus variantas karštai dienai.

Ingredientai (2 porcijos):

  • 2 prinokę persikai
  • 1 agurkas
  • 100 g salotų mišinio (aisbergas, rukola)
  • 100 g fetos sūrio
  • sauja graikinių riešutų
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. medaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • druska, pipirai pagal skonį

Gaminimo žingsniai:

  1. Persikus supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jei žievelė kieta – nulupti.
  2. Agurką supjaustyti griežinėliais arba plonais lapeliais daržovių pjaustykle.
  3. Salotų lapus nuplauti, nusausinti, suplėšyti rankomis į didesnius gabalus.
  4. Fetą sulaužyti arba supjaustyti nedideliais kubeliais.
  5. Riešutus lengvai pakepinti sausoje keptuvėje, kol pasklinda aromatas.
  6. Paruošti užpilą: sumaišyti alyvuogių aliejų, medų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos ir pipirų.
  7. Dideliame dubenyje sumaišyti visus ingredientus, užpilti užpilu ir atsargiai išmaišyti.

Patarimas: Pridėkite keletą mėtos lapelių – jie pagaivins skonį ir padarys salotas dar vasariškesnes.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *