Pagaliau vasara mus džiugina šiltu, o tiksliau – karštu oru. Ir tada mes skubame numalšinti troškulį kažkuo gaiviu. Su šiuo limonadu akimirksniu pajusite vasaros skonį.
Stiklinė šalto limonado – puikus būdas atsigaivinti karštą dieną, o jei jis pagamintas namuose – dar geriau. Papasakosime, kaip pagaminti namuose skanų, gaivų ir atvėsinantį limonadą.
Reikalingi ingredientai
- 8–10 didelių citrinų
- 1 stiklinė cukraus
- 6 stiklinės vandens
- Ledo kubeliai (kiekis pagal pageidavimą)
- Citrinos griežinėliai patiekimui (nebūtina)
Limonado gaminimo eiga
Pirmiausia gerai nuplaukite citrinas ir nusausinkite. Tuomet perpjaukite 8–10 didelių citrinų pusiau ir išspauskite sultis. Tai galite padaryti rankomis arba sulčiaspaude.
Išspaudę sultis, perkoškite jas per smulkų sietelį į didelį indą ar dubenį – taip pašalinsite minkštimą ir sėklas. Iš viso jums reikės 1 stiklinės perkoštų citrinų sulčių.
Į sultis įpilkite stiklinę cukraus ir gerai išmaišykite (galite naudoti mikserį arba šaukštą), kol cukrus visiškai ištirps. Gautą limonado pagrindą supilkite į ąsotį, įpilkite 6 stiklines vandens ir vėl išmaišykite.
Prieš patiekiant, atvėsinkite limonadą bent valandą. Patiekite su ledo kubeliais ir citrinos griežinėliais, jei norite.
Jei norite paįvairinti limonado skonį, pagal skonį ir norą galite pridėti mėtų arba laimo. Tai suteiks limonadui dar sodresnį ir gaivesnį skonį.
Mėgaukitės šiuo puikiu gėrimu ir būkite tikri – šią vasarą į parduotuvę gaiviųjų gėrimų jau nebereikės!