Kartais kartus svogūnų skonis sugadina visą patiekalą. Ne visi žino, kad vos per 10 minučių galite atsikratyti šio kartumo. Jums nereikia nieko ypatingo daryti.
Kaip pašalinti svogūnų kartumą
Šviežios salotos be svogūnų dažniausiai neapsieina, nes ši daržovė patiekalams suteikia traškumo ir pikantiškumo. Bet ką daryti, jei maistas tuo pačiu metu tampa ir kartus? Čia ir saldūs pomidorai, ir švelnūs žalumynai nublanksta fone. Lieka tik nemalonus poskonis.
Turite šiek tiek padirbėti su fitoncidais. Tokiu atveju svogūnai taps subtilesni, o apie agresyvias jų savybes galėsite pamiršti.
Vanduo
Lengviausias būdas grąžinti svogūnus į normalią būseną – panardinti jau supjaustytą daržovę į ledinį vandenį. Iš svogūno išsiskirs aštrus kvapas ir skonis, o vanduo juos iš dalies sugers. Taigi, kubelius, žiedus ir pusžiedžius galite drąsiai panardinti į labai šaltą vandenį 10 minučių.
Nepatartina persistengti, kad gabalėliai netaptų vandeningi ir minkšti. Po tokios savotiškos SPA procedūros išmirkytą svogūną nusausinkite kiaurasamtyje. Į salotas nepridėkite drėgnų svogūnų – sugadinsite skonį. Reikia palaukti, kol jie visiškai išdžius. Tokiu atveju kartumo nejusite, o traškumas išliks.
Druska
Be ledinio vandens, galite naudoti ir įprastą valgomąją druską. Į susmulkintą svogūną įberkite žiupsnelį ir patrinkite rankomis. Palaikykite 10 minučių. Druska pašalins kartumą. Prieš dėdami į salotas, svogūnų griežinėlius dar kartą nuplaukite ir nusausinkite.
Rūgštis
Marinuotas svogūnas ne tik praras aštrumą, bet ir įgaus malonų skonį. Tai galite padaryti obuolių ar vyno acte arba naudoti citrinos sultis, šiek tiek praskiestas vandeniu. Atminkite, kad toks rūgštumas tiks ne kiekvienam patiekalui. Pavyzdžiui, drąsiai dėkite jį į Viduržemio jūros regiono salotas.
O kad išvengtumėte vargo, vietoj paprastų svogūnų galite tiesiog supjaustyti baltuosius arba raudonuosius Jaltos svogūnus į šviežias salotas. Šios veislės yra daug švelnesnės ir nereikalauja papildomo apdorojimo.